tiistai 29. heinäkuuta 2014

Tiedote: PYYNIKIN KÄSITYÖLÄISPANIMON PORTTERI VALITTU MAAILMAN PARHAAKSI BERLIINISSÄ

TIEDOTE 28.7.2014


PYYNIKIN KÄSITYÖLÄISPANIMON PORTTERI VALITTU MAAILMAN PARHAAKSI BERLIINISSÄ

Tamperelaisen Pyynikin käsityöläispanimon Vahvaportteri on palkittu kultamitalilla ja valittu parhaaksi käsityöläisportteriksi GLOBAL CRAFT BEER AWARD 2014 -kilpailussa. Kilpailu järjestettiin viime viikonloppuna 24.-26.7. Global Craft Beer Festivaalin yhteydessä.  Kilpailun järjestäjänä toimi pienpanimoiden maailmanlaajuinen kattojärjestö Global Association of Craft Beer Brewers (GACBB). Tapahtumassa oli mukana yli kuusikymmentä panimoa ympäri maailman. Kansainvälinen tuomaristo koostui panimoalan ammattilaisista.

Pyynikin käsityöläispanimo aloitti panimotoimintansa toukokuussa 2013. Panimo toimii yhteisöperiaatteella ja osakkaina on lähes tuhat oluenystävää. Panimo tuottaa monipuolisia oluita perinteitä kunnioittaen, innovatiivisella otteella. Keväällä toiminta oli vaakalaudalla kun panimolla riehunut tulipalo tuhosi laitteistoa ja tiloja, keskeyttäen toiminnan kuukausiksi. Vastoinkäymisten jälkeen Berliinin kultamitali otetaan panimolla vastaan suurella ilolla. Kansainvälinen tunnustus luo uskoa tulevaisuuteen.

Vahvaportterin isä Tuomas Pere kokee tärkeäksi, että valinta tuli kollegoilta jotka ymmärtävät  prosessin, tyylin, innovaation ja kaupallisuuden kokonaismerkityksen. Esimerkiksi arvostetulta Harpoon Breweryltä tullut positiivinen palaute oli kiva vastaanottaa. Uskon että voitto vahvistaa myös suomalaista olutkulttuuria ja sitä kautta työllistymistä. Ravintoloissa Vahvaportteri onkin saanut hyvän vastaanoton ja nyt myynti alkaa tosissaan ja varauksia on alettu vastaanottamaan. Vahvaportterin tilanteesta tekee erikoisen se, että sitä ei ole helppoa ostaa kotiin. Lainsäädännöstä johtuen emme voi myydä sitä suoraan kuluttajalle, kuten vaikkapa tilaviiniä tai sahtia. Tuotetta saa Alkosta tilausvalikoimatuotteena. Olemme lisäksi kehittämässä vaihtoehdoksi asiakaslähtöistä palvelua, josta oluet voi tilata suoraan kotiin. Kohta siis maailman parhaan käsityöläisportterin voi tilata myös kotiovelle.

Lisätietoa:
Oluentekijä, Tuomas Pere, 044-7699137, peretuomas@gmail.com
Tiedottaja, Veikko Sorvaniemi, 040-8370748, sorvaniemi@gmail.com
Twitter: @ksityopanimo

---

Tiedote on Pyynikin Käsityöläispanimon kirjoittama julkilausuma, joka viime yönä toimitettiin mm. kotimaisten olutblogistien käyttöön. Olutkellari onnittelee panimoa saavutuksesta - mahtava tunnustus hienolle oluelle!

Oluen ylpeä isä, Tuomas Pere ja arvokas tunnustus!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut herra Perelle ja koko Pyynikin väelle!
    Tätä lisää ja voidaan kiistattomasti osoittaa, kuinka paska alkoholi-/olutlainsäädäntö rasittaa ja rajoittaa suomalaista käsityötä, innovaatiota, vientiä ja työllisyyttä!

    VastaaPoista