perjantai 5. joulukuuta 2014

Hiisi The Beat

Hiisin uutta peli-IPAa...
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi
  • Muuta: BeatCon-tapahtuman oma olut

Hiisin Game Brewery RyePA sai seuraa toisen peliorientoituneen oluen muodossa. The Beat IPA on Jyväskylässä tammikuun lopulla järjestettävän peli- ja musiikkialan tapahtuman, kolmipäiväisen BeatCon Music & Games Festivalin oma olut. BeatMuse Entertainmentin järjestämä tapahtuma täyttää Paviljongin rockilla ja räiskeellä tuomalla tarjolle 26 tunnin edestä musiikkia, runsaasti peliaiheisia esittelyitä ja kilpailuja sekä alaa koskevia paneeleita… Jos kolahti, suuntaa Paviljonkiin, jos ei niinkään, mene silti oluelle! Olutta on toki saatavilla hyvin varustetuista olutravintoloista, itse olen siihen törmännyt myös Tampereen suunnalla… Lisäinfoa aiheesta on tarjolla tapahtuman nettisivuilla osoitteessa beatcon.net sekä Facebookissa.
BeatCon Music & Games Festival combines the best of a Game Summit and a Rock Festival. In the Game Summit, game developers, students and enthusiasts will be able to enjoy workshops and presentations of the main game companies in Europe. As a Rock Festival, BeatCon brings exciting bands from all over the world , in a one of a kind line-up.
BeatCon 29.-31.1.2015
Ja mikäli paikallinen tapahtumanjärjestäjä herätti kiinnostuksen, kannattaa myös vilkaista sen kotisivut beatmusentertainment.me! Yrityksen perusidea tiivistetään seuraavanlaisesti:
BeatMuse Entertainment is a new way to view the World of Entertainment. More than a Business, it is about changing perspectives and influencing cultures. BeatMuse Entertainment is new Finnish company, which activities include music management, promotion and booking agency, festival and event organization, merchandising, publishing and production.



Although new in the market, BeatMuse starts with full force and important events in the area of Jyväskylä, Finland and a roster of bands from the four corners of the world.
Mutta entäs itse olut sitten? Ulkokuoreensa beattiläistä grafiikkaa saanut IPA on Hiisin erää numero #99 eli lähestulkoon juhlakamaa. Kyselin (taas kerran) panimon pääkeittelijältä, Hiitolan Tatulta hieman kommenttia oluen reseptiikasta. Hän kertoileekin kyseisen IPAn seurailevan rungoltaan Raivoavan Rakin viitoittamalla tiellä. Kuparisesta oluesta löytyykin tummaa karamellia pale ale- maltaiden seurasta, mutta myös hieman tukevoittavaa vehnää. Humalointiinhan IPA luonnollisesti nojailee ja etenkin aromipuolella on lähdetty iloittelemaan… Citraa, Ahtanumia ja Cascadea – sitruksisin sävyin edetään hedelmäisen runsaassa yleiskuvassa. Katkeroita suunnilleen Raivoavan Rakin verran (65 IBU). Mutta kaadetaanpa olut lasiin ja katsotaan, kuinka meille käy – muutamia kehuvia kommentteja olenkin jo ehtinyt oluen tiimoilta kuulemaan, joten odottavaisin mielin lähden tutustumaan…

Hiisi The Beat
Sameahko, melko tumman oranssi olut komealla, vaalealla vaahtokerroksella varustettuna. Tuoksu on raikas, runsaan sitruksinen ja hieman heinäisän saippuainen. Hieman trooppista hedelmäisyyttä, aavistus voimaisampaa, kukkaista yrttisyyttä - aromaattinen paketti kieltämättä. Terävä, runsas ja toimiva.

Maultaan sopivan iskevä, suoraviivainen ja mielikuvana lennokas. Siitä löytyy runsaasti nipistävää greippiä, mutta hauskalla tapaa myös TAP5:stä tuttua saippuaista parfyymiaromia, joskin hillitymmässä mittakaavassa. Kevyttä vattupusikon pöhinää, sopivasti tropiikin hedelmäisyyttä ja hieman heinikkoista kukkeutta. Hienoinen toffee nousee loppupuolella esiin, mutta humalan tahdissa mennään. Lopun puristus nostattaa myös toimivaa pippurinkaikuista sivallusta, mutta pitkään jälkiliukuun laskeutuu vain greippinen purevuus, joka puhdistaa pöydän. Runko on optimoitu kannattamaan kokonaisuus ilman suurempaa taustahälinää. Näin paketti on runsasmakuinen, mutta lennokkaan virkeä tasapainoa unohtamatta.

Tuomio: Sitruksista purevuutta saippuaisen aromaattisuuden tahdein. Tasapaino löytyy kauniilla tavalla. Vahvuuteen nähden kepeän oloinen olut leijuu kuin perhonen ja pistää kuin kimalainen, mutta se tekee sen tyylillä: ohuutta ei löydy ja makua riittää… Jag tycker.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti