maanantai 29. joulukuuta 2014

Hiisi X Pint Please Session IPA

Hiisin pintti...

Hiisi on tosiaan ollut aktiivisena viime aikoina ja parhaani mukaan olen sen tarjoamia makuja pyrkinyt maistelemaan. Tällä kertaa lasiin kaatui kenties maamme ensimmäinen ”sovellusolut” eli kotimaisen Pint Please-mobiilisovelluksen nimeä kantava session IPA. Mobiilisovellukset tuntuvat viime aikoina olleen uusi Nokia ja Oulusta ponnistava startup-yritys näyttääkin iskeneen hyvään saumaan. Sovellus on ilmainen apuväline hyvän oluen perässä liikkuville kuluttajille. Sen avulla voi pitää kirjaa juomistaan oluista, suositella ja arvostella niitä sekä tarkastaa lähiseudun ravintoloiden oluttarjonnan. Itse olen kuitenkin sen verran vanhanaikainen, etten vastaaviin sovelluksiin ole tullut tutustuneeksi, joten keskitytään tässäkin jutussa ihmettelemään ennemmin tuota olutta. Bloggareista ainakin Jaska näyttää sovellusta käyttävän…

Hiisin ja Pint Pleasen yhteistyön hedelmä julkistettiin syksyn OlutExpossa ja muutamissa olutravintoloissa olen sitä senkin jälkeen nähnyt. Pullon etiketti kertoo seuraavaa: 
Hiisi X Pint Please on rokkenrollia sisältävä, maistuva, todellinen session IPA. Vaalea, kevyt, reippaasti humaloitu, tuoksussa hedelmää ja sitrusta!
Suomen lisäksi Pint Please on lähtenyt valloittamaan myös Britteinsaaria, missä Suomen tavoin on tulivoimaa haettu oman oluen myötä. Brittiläisen sovellusoluen valmisti meidänkin maitokaupoissa tuotteillaan esillä oleva, itäenglantilainen Oakham. Hiisin sessio IPA pohjautuukin läheisesti brittien kevyeen, maitokauppavahvuiseen vedokseen - vahvemmaksi ja suuremmaksi skaalattuna tosin. Täysin yks-yhteen ei reseptejä kuitenkaan voi verrata, vaikka mallasrunko ja humalointi samoille teeseille rakentuukin. Hiisimäiseen tapaan humalaa on käytetty hövelimmin ja myös runkoa on vahvennettu jyhkeämmälle tasolle. Mielenkiintoinen yhteys joka tapauksessa...

Tässä vielä sovelluksen verkkosivuilta löytyvä esittelyteksti sovelluksesta kiinnostuneille:
Pint Please is a FREE mobile app for friends of good quality brew. It’s the easiest way to keep track of your favourite beers and get recommendations of new beers to taste. Pint Please is also highly social. You can share the best beers and pubs with your friends and other beer drinkers in your area.
Hiisi X Pint Please Session IPA
Hennon utuinen, kellertävä ja hieman oranssin sävyjä kantava olut todella runsaalla, pitkäkestoisella vaahdolla. Tuoksu on raikas, aromaattinen ja miellyttävän tuntuinen. Mangoa, aprikoosia ja muutenkin varsin trooppissävytteistä hedelmäisyyttä sekä rehdin aromaattista sitruksisuutta.  

Myös maku henkii hyvää tekemistä ja ainakin omaan suuhun se osuu oikein mukavassa kulmassa. Greippiä, kevyttä havuisuutta sekä hieman kuivempaa tropiikin hedelmäisyyttä. Edelleen mukavan raikas, tunnultaan hyvällä tapaa kevyt – rentous takaa hyvän nautittavuuden eikä maussa olla suotta pihistelty. Aurinkoinen, kesäinen, hyvä…

Tuomio: Oikein mieluisa sessioitava, maistuva kumppani moneen. Kesäkäytössä varmasti lyömätön… Perusteeseihin nojaava, ilmeiltään sopivasti kevyempi ameriikan unelma, jossa joka osa-alue toimii mukavasti.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti