perjantai 12. kesäkuuta 2015

Sori Brewing Garden Wit

Sorin Garden Wit entisen naapurin puutarhassa...
  • Tyyli: Witbier
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro

Garden Wit on rakkausruno Suomen lyhyelle lumettomalle jaksolle. joka saa ihmiset riisuutumaan ja vaeltamaan puistoihin. Tämä belgityylinen vehnäolut hymyilyttää makuhermojasi kuin tuore vitsi oikealla hetkellä. Nauti terassilla, puistossa tai verhot kiinni kotona. Mukana puutarhasta ripaus korianteria, ruusunmarjaa ja appelsiininkuorta. Parita Garden Wit myös ruokien, kuten salaatin tai kalan kanssa. Parhaimmillaan kylmänä.
Lasissa tosiaan allekirjoittaneen ensimmäinen sorilainen*, korianterilla, appelsiininkuorella ja kutkuttavasti ruusunmarjalla maustettu Garden Wit. Sori Brewing on ollut harrastajien ja median huulilla jo hyvän aikaa ja nyt Tallinnan panimolla on vihdoin saatu oluttakin aikaiseksi. Muutamia keittoja muiden panimoiden laitteistoilla on toki syntynyt, mutta kyllähän se oman panimon käyntiin saanti on aivan varmasti odotettu askel! Nyt fasiliteetit on tarkastettu, leimattu ja sitä myöten vihitty käyttöön, hienoa!

Garden Wittin lisäksi maitokauppavalikoimiin ilmestyi Out of Office Session IPA, joka pääsee viiltävän analyysin alle lähiaikoina. Etiketistä löytyvä maininta ”Joukkorahoitettu olut” viittaa luonnollisesti siihen lähes puolenmiljoonan euron pottiin, minkä panimo keräsi joukkorahoituksella toimintansa käynnistämistä varten. Garden Wit näyttää olevan panimon neljättä oluterää ja oletettavan tuoretta sellaista!

*Helsingin SOPPissa tuli toki todella maittavaa Islay Sahtia maistettua, mutta ei nyt lasketa tuota Ruosniemen kanssa juonittua kollaboa tähän listaan.

Sori Brewing Garden Wit
Samea, hauskan keltainen väri, rehti vaahto. Hiivan palasia leijailee jonkin aikaa näköpiirissä. Tuoksu on alkuun hieman pidättäytyvä, mutta aukenee hiljalleen. Hiivaa löytyy runsaasti, mutta myös jännää, ruutimaista aromia. Se viitannee muutoinkin ilmoilla olevaan, pippuriseen mausteisuuteen. Hieman korianteria, ehkä myös limemäistä tuntua.

Maultaan hieman toimivampi, varsin hyvä. Miellyttävää, sitruksisen hapanta hedelmäisyyttä, ruusunpunaista marjaisuutta sekä pippurista hiivaisuutta. Matkassa on kuitenkin tuoksuntapaista ruutisuutta, outoa kumisaappaan aromia. Oliskohan ruusunmarjan ja appelsiininkuoren yhteispelillä jotain tekemistä tuon kanssa? Sinällään aromi sopii wittin palettiin hyvin, mutta vähän ylimitoitettua se kuitenkin on... Tuntumaltaan olut keskirunsas, makua hyvin antava ja hiilihappopitoisuudeltaan tasapainoinen.

Tuomio: Kesäinen, hieman himisen varaa kuitenkin jättävä witbier, joka kuitenkin toimii varsin hyvin. Vienoa sivujuonnetta löytyy, mutta ajanmyötä sekin tasoittuu. Tästä on hyvä jatkaa.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti