maanantai 24. elokuuta 2015

Jacob Bodenwöhrer Weissbier


Familienbrauerei Jacob on perinteikäs vehnäolutpanimo, jonka kotipaikka Bodenwöhrer tuo välittömän mielleyhtymän mainion Tanskalainen maajussi –tv-sarjan alkuperäisnimeen, Bonderøveniin. Bodenwöhrer sijaitsee Tsekin rajan tuntumassa, jonkin matkaa Nürbergistä itään. Baijerissa siis matkataan jälleen ja mikäs siinä.

Panimo on perustettu vuonna 1758 alueen metallityöläisten pyynnöstä. Oluen rahtaamiseen lähikaupungeista kyllästyneet teollisuustyöntekijät anoivat Baijerin vaaliruhtinaalta, Karl Albrechtilta lupaa panimon perustamiseen. Tämä tapahtui jo vuonna 1738, mutta nykyaikaiseen byrokratiaan verrattavan tehokkuuden myötä pyynnön toimeenpanossa vierähti kaksi vuosikymmentä.

Jacobin suku, jonka omistuksessa panimo nykyisinkin on, tuli mukaan kuvioon Johann Baptist Jacobin myötä vuonna 1884. Johann otti toiminnan tuolloin haltuunsa ja siitä lähtien seuranneet sukupolvet ovat ylläpitäneet perheyrityksen kunniaa. ”Perushefe” Bodenwöhrer Weissbier toimikoon ensikosketuksena Jaakopin perhepanimon tuotteisiin…

Jacob Bodenwöhrer Weissbier
”Lääkemäisen” keltainen, samea ja normaalivaahtoinen hefe. Ei järin kutkuttava väritys… Tuoksussa on runsaasti purukumia, mutta myös kevyempää banaanista hedelmäisyyttä. Mausteinen hiivaisuus on kohtalaisen runsasta ja kuivattaa tunnelmaa sopivasti.

Maussa on hieman enemmän särmää eikä kokonaisuus jää pelkän purukumin varaan. Banaanista hedelmäisyyttä on esillä kohtalaisen vahvana, samoin hefemäistä hiivaisuuttakin. Lopussa kohtalaista katkeroa, yleisesti ajoittaista ponnettomuutta ja omaan suuhun liian selvää imeltyneen seisahtunutta makeutta. 

Tuomio: Hyvä, joskaan ei millään muotoa lajinsa parhainta terää esittelevä hefeweizen. Laatutuote, kuten Saksasta sopii odottaa. Aivan ei makumaailma kuitenkaan onnistu iskemään. Turhan ”helppo” ja ”vaivaton”.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti