maanantai 10. elokuuta 2015

Struise Westoek XX

Pinkkiin pukeutunutta olutta Struiselta. Etiketti näyttää hieman kiireessä viimeistellyltä Paint-taideteokselta, mutta onnistui ainakin erottumaan saksalaisen verkkokaupan ”hyllystä” räväkkyydellään. Belgian Strong Aleksi tyypitetty, etiketissä Flemish Triple Aleksi tunnustautuva olut laatupanimolta. Infoa on tarjolla niukalti, joten ei siitä sen enempiä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Struise Westoek XX
Punertavankeltainen, samea ja erittäin runsaasti vaahtoava olut, johon on asemansa visusti pitävän hunnun vuoksi hankala päästä käsiksi. Tuoksusta löytyy karamellista, vaaleaa maltaisuutta, melko hyvä kattaus vaaleaa hedelmäisyyttä, mutta myös melko tunnusomaiseksi piirteeksi nousevaa, punertavan hapanta marjaisuutta. Mausteista kuivuutta, belgihiivaa sekä jännää tynnyrimäistä puumaisuutta. Yrttiruohoista tuoreutta?

Maultaan Westoek on jännän soljuva, punertavan hapan ja valkopippurisen kuiva. Vaalean maltaisuuden seasta löytyy jonkin verran taustoilla kaikuvaa karamellista makeutta, pippurista takapotkua keskirunsaan katkeruuden kaverina sekä vaaleahkoa, pehmeäksi kuivattua hedelmäisyyttä. Hapan marjaisuus nousee kohtalaisen pyöreän tunnelman lävitse ja jääkin päällimmäisenä mieleen – makeutta ja pyöreyttä, silti mausteista kuivuutta ja marjaisaa happamuuttakin…

Tuomio: Flaamilainen tulkinta belgitripelistä näyttäisi olevan happamahkonpuoleinen, soljuva ja suun kuivattava. Ei täysin vakuuttava kokonaisuus, joskin tasapainoa löytyy ja yleisilme on kohtalaisen mukava. Makuasioitahan nämä, vähän hölmistyneeksi jättää.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti