keskiviikko 12. elokuuta 2015

Rekolan Katajan Kuiske

  • Tyyli: Aromatisoitu olut
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Rekolan Panimo, Fiskars, Suomi

Rekolan Panimon Katajan Kuiske on rukiinen, katajanmarjoin maustettu olut, joka on alkujaan kehitetty paritettavaksi Ravintola Ainon riistamenun (v. 2012) kanssa. Sittemmin olut on löytynyt hanatarjonnasta vaihtelevalla menestyksellä ja olenpa minäkin sen kertaalleen yhyttänyt pari vuotta sitten Oluttomilla. Nykyisin katajaista kuisketta kuuluu myös Alkon oluthyllyltä, joskin vain varsin rajatulla levikillä. Omani kipaisin kesälomareissun yhteydessä Turun Kupittaalta ja parihan niitä piti matkaan napata. Panimo kertoo oluesta seuraavaa:
Perinteisten makujen lojaali kumppani. Sopii myös nuotion ääreen sellaisenaan. Haimme tällä oluella perinteisiä suomalaisia makuja, joten rukiin tuoma vahva maltaisuus yhdistettiin kuiva-katajanmarjointiin, jolla pyrittiin saamaan esille eritoten se raikas marjojen aromi. Olut on kehitelty yhteistyössä keittiöpäällikkö Ali Suvialan kanssa Ravintola Ainon v.2012 riistamenuun ja tähtäimessä erityisesti riistaruokien kanssa toimiva sekä niiden makuja tukeva juoma. Unohtamatta tietenkään juotavuutta, se on tärkeä asia, että olutta voi ottaa toisenkin lasillisen, vaikka ihan sellaisenaan.
Mikäli ruista ja katajaa on tarjolla, on Olutkellari mielellään tuota ihmettelemässä. Yhdistelmä toimii ja puhuttelee, siksipä Katajan Kuiskekin on mieluisaa nautittavaa. Korkattu mökillä, nautittu hyvällä omallatunnolla ja hyväksi todettu...

Rekolan Katajan Kuiske
Ruskea, hämärtyvään mökkimaisemaan hienosti istuva olut. Tuoksu on tunnelmallinen, miellyttävän rukiinen, leipäinen ja hieman makean mämminen. Myös katajaa löytyy ja se antaakin kokonaisuuteen toimivan lisämausteen.

Maku jatkaa valloittavaa esitystä. Rehdin rukiista menoa limppuisen makealla, tumman ruskealla pohjalla. Lopussa kohtalaista katkeroa, kevyttä maustemaisuutta sekä hyvä annos puista kuivuutta omaavaa katajaisuutta. Mikäli tuntumaan saisi hieman lisäsyvyyttä, puhuttaisiin erittäin miellyttävästä ja metsäisen kutsuvasta, aidon tunnelmaisesta oluesta. Mausta irtoaa hyvää ulotteisuutta jo tällaisenaan, eikä tasapainossa ole valittamista.

Tuomio: Mökkirauhassa nautittu, hämärtyvään iltaan erinomaisesti istuva olut rukiisella tunnelmalla ja katajaisella mausteella varustettuna. Vähän syvyyttä lisää ja avot, mutta oikein hyvää näinkin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti