tiistai 11. elokuuta 2015

Rekolan Luomu IPA

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Rekolan Panimo, Fiskars, Suomi

Rekolan Panimon nimensä mukaisesti luomaraaka-aineisiin nojaava Luomu IPA tuli vastaan Turun Kupittaalla, Alkon rajatussa valikoimassa. Aikaisemmin kokematon olut on humaloitu uusiseelantilaisella Wakatu-lajikkeella, jota en ainakaan tietoisesti ole aiemmin päässyt makustelemaan. Luomu-status tuo aina oman pienen lisänsä maistettavaan tuotteeseen, vaikka nykyisellään tarjontaa alkaa jo hiljalleen jonkin verran olemaankin. IPOja ei luomuna kuitenkaan ole vallattomasti vastaan tullut...

Rekolan omintakeinen etikettikuvio on mielestäni onnistunut ja erottuva brändäys ja Luomu IPAn mintunvihreä väritys tekee siitä entistä miellyttävämmän näköisen. Oluen vahvuus on nähtävästi elänyt ajan mittaan, sillä Ratebeer ilmoittaa lukemaksi 5,6% täyden kuuden sijaan...

Rekolan Luomu IPA
Oranssisen punertava, samea ja pullosta vauhdikkaasti ulos pyrkivä olut vaahtoaa todella kuohuvasti – kertakaato ei tule kysymykseenkään. Tuoksultaan olutta ei järin raikkaaksi voi kutsua. Greippiä, ehkä hienoisesti aromaattisempaa tropiikin tuulahdusta mutta myös mansikkaista makeutta, puumaista tuntua ja märkää heinikkoa.

Makupuoli on hieman paremmalla tolalla, mutta mansikkainen tunkkaisuus on edelleen läsnä. Greippinen purevuus on varsin napakkaa, pitkään tuntuvaa ja toimivaa. Hieman mäntyistä tuoreutta, melko vaimeaksi jäävää trooppisuutta ja  keksimäistä maltaisuutta. Sekalaisessa sivujuonteessa on märkää heinäpaalia ja yrttistä puumaisuutta – aivan tarkasti tuosta ei kiinni saa. Tuntumaltaan miellyttävän pirteä, keskirunsasta hieman tuhdimpi ja hiilihapoiltaan optimaalinen. Makupuoli vain ei tunnu olevan täysin kunnossa.

Tuomio: Jonkinasteista keskenkasvuisuutta tuntuisi ilmoilla olevan. Mansikkainen tunkkaisuus on melko vahvasti läsnä peittäen muutoin toimivan humaloinnin vaikutuksen osittain alleen… Ei ehkä täysin kurantti pullo..?

Pisteet: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti