tiistai 18. elokuuta 2015

Maku Vehnä

  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Hipstereiden hippikuplaa ja kesäpiknikkiä etiketissään esittelevä Maku Vehnä on tämän kesän uusia tulijoita germaanisen tyylin hefeweizeneiden joukkoon. Makulainen pullokoko tosin jää tämän tyylin kohdalla auttamatta liian pieneksi eikä maitokauppaan soveltuvaksi viilattu vahvuuskaan sen lähtöasetelmia saksalaisserkkuihin verrattaessa varsinaisesti paranna. Mutta ei ole koiraan karvoihin katsominen… Magnumilla ja Hallertauer Mittelfrühilla humaloitu maitokauppavehnä osoittautui varsin miellyttäväksi tapaukseksi, joka ei sanoja ”vetinen” tai ”ponneton” tunnista laisinkaan. Tätä kehtaa suositella, hyvillä mielin!

Maku Vehnä
Samea, vaaleankeltainen olut kauniilla vaahdolla. Tuoksusta löytyy pehmeää vehnäisyyttä, banaanin sävyistä hedelmäesterisyyttä, hieman purukumia sekä runsaampaa mausteista hiivaisuutta. Varsin mainio.

Maultaan hieman särmikkäämpi, etenkin kuivahko mausteisuus on hyvässä roolissa. Myös vaaleaa banaanisuutta, yleisestikin hedelmäistä esterisyyttä löytyy, samoin vehnäinen mallaspuoli pääsee hyvin esiin. Lopusta löytyy miellyttävää, tunnelmaa halkovaa ja raikastavaa sitruksisuutta joka jatkaa välkettään aina pitkälle jälkimakuun saakka.

Tuntumaltaan yllättävän tuhti, pyöreähkö ja tasapainoinen. 

Tuomio: Sitrusmaisen potkun lopussa antava, hyvää perusvarmaa ja laadukasta hefelinjaa tarjoileva olut Makulta. Toimii todella hyvin heikkoudestaan (aka lainsäädäntö) huolimatta.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti