keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur

Viileä kesäilta ei ole saisonille optimi, mutta eipä tässä ole valittamistakaan...

Tunturi Pop –miehen sydäntä lämmitti kesäisen kutsuva näky Alkon oluthyllyllä: porilaispanimon pyöräilysaison oli ilmestynyt pitkäripaisen valikoimiin. Beer Hunter’sin tuotteita on muutoinkin näkynyt parin viime vuoden aikana ihan mukavasti mikä tietty juontaa juurensa Herralahteen laajennettujen panimotilojen mahdollistamasta kasvusta.

Tällä kertaa siis saisonia Suomen kesään... Niin vehnää kuin kauraakin rungossaan kantavaa olutta on täräytetty sopivissa määrin Tettnanger-, Celeia- ja Chinook-humalin, mikä toimii tälläkin kertaa varsin hyvin. Saison de Randonneur on mukavan kirpakka ja aromaattinen kokonaisuus, hyvin mieluisa kesäkumppani. Kataja-editioniakin tekisi kyllä taas mieli...

Beer Hunter's Mufloni Saison de Randonneur
Kullankeltainen, samea ja mukavasti vaahtoava olut. Tuoksultaan viljavan vehnäinen, sitruksinen, vaalea ja suoraviivainen. Mukana on myös punertavampaa sitrushedelmää sekä yrttisen sekaista mausteisuutta.

Maultaan hieman monimuotoisempi, aromaattinen ja samalla pureva, hyvin kesäinen ja raikas. Hedelmäpaletti on selkeän yksisuuntainen: sitrusta, hiven greipin kuorta ja verigreipin hedelmälihaa. Runkona viljavan vehnäinen, hyvin vaalea mallaspohja joka taustoittaa humaloinnin lisäksi mausteisen hiivan luomaa makukirjoa. Loppuvedossa on myös yrttistä tuoreutta. Hyvin, hyvin raikas, kirpakka ja rapea.

Tuomio: Taidokkaasti viimeistelty, ronskimman humaloitu saison. Ei helpoimmasta päästä, siksi juuri puhutteleekin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti