torstai 2. kesäkuuta 2016

Sinebrychoff Nikolai Alkoholiton Vehnä

Vehnäistä kesäjuomaa..
  • Tyyli: Vähäalkoholinen olut (Hefeweizen)
  • Alk.%: 0,5
  • Panimo: Sinebrychoff, Kerava, Suomi
”Alkoholittomien oluiden laatumielikuva on viime vuosien aikana parantunut ja makuvaihtoehtoja on tullut lisää. Nikolai alkoholittomassa vehnässä on oluen raikas maku alkoholittomuudesta huolimatta.”
Totta puhuvat koffin markkinahenkilöt. Alkoholittomien tuotteiden suosio on kasvanut viime vuosina, mikä näkyy oluthyllyjen lisäksi myös kotimaisten viinitilojen tuotevalikoimissa - ihan näin hyvänä kesävinkkinä. On myös totta, että Nikolai-tuoteperheen tämänkeväinen uutuus on raikas, mutta se on myös varsin toimiva vehnäolut ja kesäjuoma. Hintakin huitelee siellä hieman yli euron pinnassa, joten tästä tullee kesäkelien jatkumisen myötä varsin tuttu näky grillin äärellä ja kotijääkaapissa. 

Arviotilanteena toimi huoleton terassioleilu grillipuuhien lomassa, joten hellekeleillä on osuutta asiaan. Olut on testattu nyt useampaan otteeseen ja todettu hyväksi valinnaksi useammankin suun voimin. Mieluisa yllätys.


Sinebrychoff Nikolai Alkoholiton Vehnä
Melko samea, keltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksultaan pehmyt, hedelmäinen ja kevyen banaaninen. Vehnää, kevyttä mausteisuutta ja ehkä sitrustakin.

Maultaan melko runsas, pehmeän hedelmäinen, purukuminen ja sopivan mausteinen. Vehnää, kevyttä sitrusmaisuutta, yleisesti vaalea. Ei liian makea, hiilihapoiltaan pyöreä ja kokonaisuutena toimiva. Oikein miellyttävä eikä ohuus vaivaa - alkoholittomuus on kätketty todella hyvin. Oikein kelpo veto Sinebrychoffilta!

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti