sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Teerenpeli Julmajuho

Viileiden säiden olut...
  • Tyyli: Savuolut (Porter)
  • Alk.%: 7,7
  • Panimo: Teerenpeli, Lahti, Suomi

Alkukesän epävakaat kelit saapuivat toukokuun helleaallon päätteeksi ja nyt voi hyvin kaivella esiin nostoja vähän pimeämpien aikojen herkkupaloista. Teerenpeli osallistui Alkon pienpanimokarkeloihin herkullisen Julmajuhon voimin, mutta sen (kuten monen muunkin) tarina jäi kirjakiireiden vuoksi kertomatta.

Julmajuho on tarinan mukaan saanut nimensä lahtelaispanimon tuotekehittäjänä toimivan Juho Larkion mukaan. Vaikka miekkosta julmaksi väitetäänkin, ei mies läpeensä paha olla mikäli tribuutti on muhevan paahteinen ja miellyttävän savuinen. Julmajuho nautittiin aikana, jolloin taivaalta satanut vesi muuttui illan tullen vielä jääksi...

Teerenpeli Julmajuho
Tumman ruskea, kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on viettelevä. Kaunis sekoitus tummaa, sopivasti paahtunutta maltaisuutta, rehtiä savusaunaista tuiverrusta sekä muhkeaa, hivenen mausteista suklaisuutta. Taustalta voi halutessaan etsiä tummaa hedelmäisyyttä, hieman ehkä kuivatussa ja luumuisessa muodossa. 

Maultaan hyvin tuoksun kaltainen. Savuisuudessa on hyvin paljon viskimäistä tyylikkyyttä ja tumman paahtunut maltaisuus tukee kokonaisuutta onnistuneesti. Suklaan rooli painottuu maun loppupuolelle, jossa se antaa hyvää vastapainoa kevyelle mausteisuudelle sekä keskirunsaalle katkerolle. Jälkimaku on tiivis, paahtuneen siirappinen ja suklaisen savuinen. Tuntumaltaan riittävän jyhkeä, muttei järin hidas. Hyvä juotavuus lienee kuitenkin tällä kertaa etu, se vain jotenkin istuu Julmajuhon luonteeseen.

Tuomio: Herkullinen, tunnelmaltaan rehellinen ja aito. Loistava savuolut runsaalla makukirjolla ja vivahteikkaalla ilmeellä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti