perjantai 10. kesäkuuta 2016

Maku Double IPA

Kesäillan viileys, lämmittävä double IPA...
  • Tyyli: Double / Imperial IPA
  • Alk.%: 9,2
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi
Tölkitykseen panostaneelta Makulta tuli jokin aika sitten tarjolle pullopakattu DIPA. Aiemmin Me So Hoppyna tunnettu proto-olut on kokenut pientä viilausta ennen vakiotuotteiden joukkoon istumistaan ja löytyy tällä hetkellä mm. Alkon valikoimista. Jyhkeä humalapommi on tykitetty täyteen Magnum-, Columbus-, El Dorado- ja Nelson Sauvin –tunnelmaa ja katkeroitakin löytyy 112 EBUn verran.

Maku Double IPA on muhkea, runsasmakuinen ja soljuva esimerkki imperiaalisesta ipanautinnosta, mutta onnistui hieman säikättämään matalien hiilihappojensa vuoksi – flättiä tavaraa pullossa ei kuitenkaan ollut, vain mukavan laiskaa ja hidasta makusteltavaa. Toisella maistokerralla pistin kuitenkin merkille, että jääkaappikylmänä alkoholi hieman puskee lävitse, mutta tasoittui ajan myötä kauniisti. Arvio on kirjailtu ensimaistolla, jolloin kokemus oli kokolailla optimaalinen. 

Maku Double IPA
Oranssinen olut kaatuu lasiin laiskasti. Vaahtoa muodostuu hyvin niukalti ja pelkään jo pahinta. Nuuhkaisu, siemaisu ja hymy nousee takaisin kasvoille. Tuoksu kertoo oluesta paljon. Paksu, tuhti ja syvä kokonaisuus henkii sopivasti karamellista maltaisuutta, kypsän aprikoosista hedelmäisyyttä sekä sitruksista rutistusta. Mukana on myös kevyttä yrttiä ja miellyttävä tunnelma jatkuu myös maun puolella.

Suussa olut soljuu sopivasti ja ensikaadon pelkotiloista huolimatta hiilihappojakin löytyy. Ne ovat kuitenkin melko maltillisella tasolla mahdollistaen osaltaan runsaan suutuntuman muodostumisen. Karamellinen maltaisuus, tuoksusta tuttu aprikoosinen hedelmäisyys ja sitruksinen purevuus muodostavat yhdessä kauniin kolmikon. Edelleen löytyy yrttiä, hiven keksiä sekä mäntymäistä pihkaisuuttakin.

Tuomio: Runsas, hidas ja muhkea double IPA. Hemmetin hyvä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti