Olutsatama karisti ennakkoluulot heti kättelyssä lyömällä käteen näppärän maistelulasin. |
Paikallinen edustus oli vakuuttava! |
Kesäinen Jyväskylä on täynnä tapahtumia ja tänä vuonna
oluenkin ystävät on huomioitu oikein hienosti. Ensimmäinen kauden kahdesta
oluttapahtumasta tanssahdeltiin onnistuneesti läpi viime viikonloppuna
(10.-11.6) ja näin kesän aloitus jätti suuhun hyvän maun. Tästä on hyvä jatkaa.
Puhutaan siis Olutsatamasta. Kevätkiireissä henkilökohtainen perehtyminen aiheeseen oli
jäänyt hieman vähäiseksi ja ennakkomainonnat uniikista, nuorekkaasta ja ennen näkemättömästä tapahtumasta viihdenumeroineen
nostattivat ilmoille jostain syystä vähän skeptistä mielialaa – tämä oli
puheenaiheena tapahtuma-alueellakin. Lauantain mittaiseksi määräytynyt visiitti
kuitenkin osoitti heti kättelyssä, että etukäteisspekulaatiot sai jättää
suosiolla kuvitteelliseen narikkaan. Olutsatama oli hyvä ja onnistunut
oluttapahtuma.
Oulu on tunnettu teknologiastaan. Tässä Maistilan mallia digitasaatioon... |
Rakkaudella Pantua -kotiolutnäytös: Maria Markus ja Mika Laitinen todistivat yhdessä Jose Ahosen kanssa että oluen valmistus vaatii ripauksen taikuutta... |
Satamakadun ja Jyväsjärven väliin rakennettu aukio jatkaa kaupunkia piinaavaa aukioiden rakentamisvimmaa, mutta on omiaan erilaisten tapahtumien temmellyskenttänä. Metalliaidoin "suojattu" alue ei kuitenkaan pääse oikeuksiinsa vesikosketuksen puutteen vuoksi, mutta tämä tuskin on järjestäjistä riippuva asia.
Suorakaiteen muotoinen, ulkomittojaan tilavammalta
vaikuttanut alue oli järjestetty fiksusti ja liikkumatilaa riitti senkin verran
sopivasti, että kaverinsa sai kyllä hetkessä ihmisvilinään hukattua. Tila oli
oletettavan hyvä asia, sillä paikalla vieraili päivän aikana populaa ihan
kiitettävän paljon. Ahdasta ei ollut kuin vessajonossa ja illan ruuhkahuipun
aikaan vaihtelevien kojujen äärellä. Olut- ja ruokakojut reunustivat alueen
pitkiä sivuja keskialueelle sijoitetun pitkänmallisen katoksen tarjotessa
ohjelman ja istumatilan lisäksi suojaa muutamalta vesipisaralta ja
satunnaiselta auringonpaisteelta. Torstain lohduton tuuli oli onneksi jo hieman
lauantaiksi laantunut eikä keli lopulta pöllömpi ollutkaan.
Keli oli ajoittain varsin vaikuttava. |
Väriloistoa... |
Panimokattaus oli hyvä ja mukaan oli saatu muutama tuoreempikin
tuttavuus, kuten vasta toimintansa aloittanut joensuulainen Honkavuori, kevään
uutuuspanimo Mallaskuu sekä omaa panimoaan vielä kasaileva Tornion Panimo eli
Sangenin porukka. Myös Jyväskylässä vähemmän nähdyt Maistila, Radbrew ja Fat
Lizard kunnioittivat meitä läsnäolollaan. Hiisimäisen paikallisvärin lisäksi
hanansa oli paikalle tuonut Maku, Iso-Kallan Panimo, Malmgård, Pyynikin
Käsityöläispanimo, Ruosniemi ja Vakka-Suomen Panimo sekä perjantain jälkeen jo
eioota myynyt Brewcats-trio. Myös ruokapuoli oli hyvällä tolalla vaikkei lämpötila
ehkä optimaalisin Art Cateringin kutkuttavalle jäätelötarjonnalle ollutkaan. Toivottavasti
yhteistyö HIISIn oluiden kanssa jatkuu vielä kesähelteilläkin.
Sisäänpääsymaksun hintaan sisältyi tapahtuman nimikoitu,
käteen mukavasti istuva ja hyvännäköinen olutlasi, joita sai ostaa lisäkappaleita
kolmen euron yksikköhintaan. Itse pidin lasivalinnasta, vaikkei muoto ehkä
optimaalisin desin maisteluannoksille ollutkaan. Selvästi puolilitraista
kolpakkoa parempi kuitenkin ja kotioloihin kannettuna varsin monikäyttöinen.
Alueella oli käytössä oma tapahtumavaluutta, mikä sujuvoitti toimintaa
myyntipisteillä. Desin maisteluannos irtosi yhdellä lipukkeella (á 2€), kaksi
desiä kustansi kaksi ja niin eespäin.
Nämä iloiset veikot ovat tehneet yhden vakuuttavimmista vehnäoluista aikoihin! |
Tapahtuman nimikko-olut keräsi myös kehuja. |
Tähän ei liene lisättävää... |
Pitkän tarinoinnin välttämiseksi raapustelen oluista
pidemmälti toisen blogijutun verran hieman myöhemmin, mutta muutama nosto lienee tässä jo
paikallaan. Tasapainoisen ja laadukkaan olutkattauksen arvojärjestykseen on
hankalaa, mutta muutama olut jätti erittäin positiivisen muistikuvan itsestään.
Panimo Honkavuori löi pöytään kenties parhaimman hefeweizenin, mitä vastaan on
tullut ja sahtimaisen olemuksen omannut Heili keräsikin kiitosta laajalla
rintamalla.
Myös hieman mitäänsanomatonta ja kotimaisin voimin käytännössä
tekemätöntä biere de gardea edustanut Iso-Kallan
Olusatama Biere de Garde vakuutti ulosannillaan. Humalaisemman tien
parhaimmistoa olivat HIISIn brettatuunattu Humulus Lupus eli Bruxellensis Lupus
sekä Radbrewn hekumallinen Ivy Mike. Sangenin Tsekeissä valmistettu Tšekki Pils
edusti hyvin, hyvin, hyvin puhdaslinjaista tsekkitekemistä ja nousee kyllä
arvoon arvaamattomaan mikäli taso pysyy samana vielä Torniossakin tehtynä.
Toivotaan niin.
Olutsatama sattui päällekäin vuoden päätapahtuman kanssa eikä alueella ollut screeniä. Oman käden oikeus oli siis kohdillaan mutta mikäs siinä olutta nautiskellessa ja jalkapalloa tihrustaessa. |
Ensi kertaa järjestetyllä tapahtumalla on luonnollisesti
aina pieniä alkukankeuksia, mutta tähän nähden ensi vuodeksi kaavailtu
jatko-osa herättää jo nyt suuria odotuksia. Pientä kehitettävää toki jäi, mutta
niin aina.
- Olutlista: Edes likimain paikkansa pitävä koonti tarjolla olevista oluista panimoineen. Nyt mentiin käytönnässä sokkona paikalle ja käytiin tiirailemassa summamutikassa tiskien pikkupränttejä läpi. Pari kojua jäi siinä lopulta kokonaan kiertämättä, kun suunnitelmallisuus jäi puuttumaan (toki omaakin vikaa, mutta lista olisi insinöörin mieltä kovasti lämmittänyt).
- WC-tilat: Kävijämäärä tuli kuuleman mukaan yllätyksenä, mutta ehkä tapahtuma, jossa päätarkoituksena on nauttia nestepitoisia makupaloja vaatisi hieman laajemmat helpotustilat. Tähän tosin on jo luvattu parannusta ensi kerraksi.
Mutta eipä siinä, onnistunut kokonaisuus. Kiitos!
J-P
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti