tiistai 14. kesäkuuta 2016

Prairie Brett C.

Mmmmm...

Tulsalaispanimon tuotoksia on alkanut näkyä Euroopankin puolella mukavasti ja kovanpuoleisesta hinnastaan huolimatta aina silloin tällöin pullo tai pari etsiytyy myös OIutkellarin testiin. Laatukamaa, joten kerrankos sitä… Brett C. on nimensä veroisesti saanut kylkeensä hieman brettanomyces claussenii –hiivakantaa. Cascadella ja Citralla miellyttävästi humaloitu farmhouse ale / saison on viimeistelty ripauksella merisuolaa. Toimii hienosti!

Brettaista merisuolasaisonia...
Prairie Brett C.
Samea, vaaleahkon keltainen olut. Tuoksu on oivallinen. Aromaattinen, melko runsas ja viehkeä kokonaisuus henkii kukkaista, sitrussävytteistä ja tallimaista tunnelmaa. Kevyttä karamellisuutta, viljavaa maltaisuutta ja pippurista mausteisuutta. Kesäisen toimiva, elegantti.

Maku myötäilee tuoksua. Aromaattisuus on voimakasta. Sitrushedelmiä, kuivakukkaisuutta, vienoa yrttiä ja parfyymimäistä tuntua. Taustalla syvempää talliaromia, mausteista hiivaisuutta sekä vaaleaa, vehnäistä ja viljavaa maltaisuutta. Pienemmissä rooleissa esiintyy kevyttä karamellia ja yleisempää hedelmäisyyttä. Hiilihapoiltaan maltillinen, tasapainoinen ja monivivahteinen kokonaisuus.

Tuomio: Vaikuttava saison sopivalla tallitwistillä. Mukavan suurieleinen, silti sopusuhtainen ja nautinnollinen.

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti