perjantai 12. lokakuuta 2018

Panimoyhtiö X Hefner - Olut, jonka tarjoilukoko lienee ”Huge”

Panimoyhtiö X Hefner
Jyväskylässä pöhisee ”ikiaikaisen” HIISIn ohella muutenkin iloisesti. Kiertolaisina operoivan Hangaround & Nobody –kaksikon oluita tulee tasaisesti vastaan niin ravintoloissa kuin kaupossakin ja kaupungin toinenkin panimo nähnee päivänvalon lähiaikoina.

Omia tilojaan par’aikaa viimeistelevä Panimoyhtiö X debytoi kesän Olutsatamassakahdella oluella, joista tämä vehnäisempi Hefner jäi tuolloin maistamatta. Panimon rakentamisesta on kuitenkin jäänyt hippunen luppoaikaa ja uusi erä on käyty keittelemässä UG Breweryn laitteilla ja tuotu sitä myöten myös paikallismarkettien hyllyille. Omani hain Seppälän Citymarketista, mutta sosiaalisen median mukaan tarjontaa on levitetty jo muuallekin.
Hefner on kevytrunkoinen saksalaistyylinen vehnäolut, jossa pääosassa ovat saksalaisen vehnäoluthiivan muodostamat esterit. Banaania, neilikkaa ja aavistus sitruksisuutta yhdistettynä kevyeen mallasrunkoon luovat oivallisen kesäjuoman.
Panimoyhtiö X Hefner
Aika vähän sakkaa pullon pohjalla, mutta hienoista sameutta vaaleaan vehnäolueen kuitenkin saadaan. Vaahto on melko ohut, mutta johtunee osittain huonosta lasivalinnasta ja varovaisesta kaadosta. Tuoksu on hyvä. Se on aika sahtimainen kaikessa toffeudessaan ja kypsässä banaanisuudessaan. Hyvin pehmyt, soljuva ja runsas.

Maku on rujompi, mutta samalla myös monipuolisempi. Banaani vaihtuu yleiseen hedelmäesterisyyteen, rungossa on edelleen kevyttä toffeeta ja lopussa esiin pääsee perusmausteisuus sekä korianterinen yrttisyys. Maku on aika runsas ja toimii hyvin, vaikka vähän enemmän tukevuutta saisi rungossa ollakin. Hyvää vehnää.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti