tiistai 9. lokakuuta 2018

Spencer Trappist Imperial Stout

Spencer Trappist Imperial Stout
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 8,7
  • Panimo: Spencer Brewery, Spencer, Massachusetts, USA
Ensimmäinen jenkkitrappisti tuli maisteltua pari vuotta sitten ja nyt heti perään olisi sitten jo toisen vuoro – kumpikin tuote luonnollisesti maailman ainoan Euroopan ulkopuolisen trappistipanimon, Spencerin, peruja. Jos ensiksi maistettu, vaalea belgityylinen ale edusti sitä perinteisempää trappisti-linjaa, oli tämä toinen munkkituotoksena hivenen erityylinen tapaus, vaikkei yleismaailmallisesti mitään harvinaista lajia edustakaan.

Panimon kavalkadiinhan kuuluu perusbelgityylien lisäksi mm. trappisti-IPA sekä nyt maistelussa oleva Imperial Stout tai oikeammin Anglo-Russo Imperial Stout, kuten panimo itse asian määrittelee.
A massive, roasted, malt-forward American Trappist take on the Anglo-Russo Imperial Stout tradition.  Luxuriantly frothy foam, waves of coffee, chocolate and caramel sensations, a generous blend of dark fruit flavors.  Intense and robust.
Spencer Trappist Imperial Stout

Sysimusta, suht paksun oloinen olut. Tuoksussa suht voimakasta paahteisuutta, limppua ja tummaa suklaata. Nahkaa, kevyttä lakritsia. Ei suuremmin säväytä, perusvarmaksi kääntyy. Ei huono sekään.

Maku sen sijaan tarjoaa jo vähän enemmän. Ei kuuta taivaalta, mutta oikein kelpoisan IS -elämyksen kumminkin. Paahteinen, suklainen, mutta myös limppuinen tunnelma tarjoaa mukavaa runsautta ja makujen syvyyttä. Limpun kuoressa on aika intensiivinen, paahtuneen siirappisuuden tuntu, joka asettuu makukirjon väliköihin. Mukana on myös kypsää hedelmää, salmiakkia ja kohtalaisen napakkaa katkeruutta.

Paahteisuus jää lämmön myötä vähän jalkoihin, mikä ei itselleni niinkään toimi, mutta muutoin paketti pysyy hyvin kasassa. Suht hyvälaatuinen, joskin massaan herkästi sekoittuva IS kaiken kaikkiaan. Toivoin mielessäni paljon voimauttavampaa kokemusta.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti