perjantai 5. lokakuuta 2018

Uiltje Dr. Raptor

Uiltje Dr. Raptor
  • Tyyli: Double / Imperial IPA
  • Alk.%: 9,2
  • Panimo: Uiltje Brewing Co., Haarlem, Hollanti
Tuopillisen Jouni suorastaan pöyristyi tämän hollantilaisoluen äärellä ja vähän samoja ajatuksia tapailin päissäni itsekin, kun etikettiä pitkäripaisessa tihrustelin. Sarjakuvamuotoon puettu Dr. Raptor on kieltämättä erikoinen näky vähittäismyyntihyllyssä täällä meilläpäin, kun muistaa takavuosien Gonzo- ja Duff-kohut sun muut valvontaviranomaisten lapsia suojelevat toimenpiteet.
No nyt taas saa ihmetellä. Jos Valviran etikettipäätöksistä jotain järjen lisäksi puuttuu niin yhdenmukaisuutta. Monikohan olut on tässä vuosien varrella blokattu kun etiketin piirrosmaisuus tai sarjakuvamaisuus liikaa houkuttelee lapsia? Olen edelleen katkera Gonzo Imperial Stoutin kohtalosta.

Kun etiketti sitten oikein kirjaimellisesti on sarjakuva, niin se on ilmeisesti ihan fine. Ota näistä saatana tolkkua. Kivat etiketit, ei siinä mitään ja saisivat hyllyssä pysyä, mutta ei tässä nyt minkäänlaista linjaa tunnu olevan. Tee siinä maahantuojana tai panimona jotain päätöksiä...-Tuopillinen 9/2018
No emminä varsinaisesti valita, sillä olut itsessään kutkutteli erittäin kovasti. Dr. Raptorin koko olemus tuo mieleen rentoa tiedehörhöilytunnelmaa, joka saa automaattisesti Large Pron Mad Scientistin soimaan päässäni. Mieli tekee jostain syystä myös MF DOOMia levylautaselle, mikä sekään ei ole huono asia. Olut itsessään on markkinatekstien mukaan haarlemilaispanimon tuhdimmin humaloitu olut, minkä makumaailmasta voi toki aistiakin.

Uiltje Dr. Raptor
Oranssinen, vaaleavaahtoinen olut. Tuoksu on aika runsas. Kypsää tropiikin hedelmää, greippistä vetoa ja karamellista mallasta. Havuakin, melko soljuvaa ja muhevaa tunnelmaa.

Maku on tuoksun tavoin runsas ja lämmintunnelmainen. Kypsää tropiikin hedelmää, karamellista mallasta, greippiä ja havuja. Syvä, kohtalaisen pureva ja lämmin. Aika mukavaa menoa alusta loppuun. Vakuutuin.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti