tiistai 30. lokakuuta 2018

BrewDog Fanzine: King of Eights V4 - German Hop Edition

BrewDog King of Eights V4 - German Hop Edition
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 7,4
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti
A duo of new German hops deliver massive tropical fruit notes with German efficiency. This European powerhouse of flavour visits New England with a cantaloupe, peach, mango, papaya, lime peel and kiwi. The full rounded texture is complemented with a smooth oatiness and a touch of alcohol warmth.
Viikon luonnollisessa kylmäsäilytyksessä seikkaillut Alter Ego ei varsinaisesti herättänyt epäilyjä säilytysmetodin tekemästä hallasta, mutta tämä euro-lajikkein humaloitu NEIPA on jo vähän siinä rajoilla, josko pakkanen olisi Fanzine-pakettia päässyt turhaksi puraisemaan. Tai sitten King of Eightsin neljäs versiointi on vain todella kehno tuote. Mahdollista sekin.

7,4-prosenttinen olut on tosiaan sameaa muotisuuntaa kosiskeleva, reseptinsä neljäs muunnelma, jonka kuivahumalointi nojaa nerokkaasti saksalaislajikkeisiin. Perleä tai Hallertauereita ei sopasta kuitenkaan kannata etsiä, vaan mukaan on mahdutettu Arianaa sekä Hüll Melonia, joita keitossa käytetty Citra sitten osaltaan tukee.

BrewDog King of Eights V4 - German Hop Edition
Sameahko, muttei New England -mitoissa. Vaaleankeltainen ja erittäin runsasvaahtoinen. Tuoksu on hyvä. Paljon erinäisiä tropiikin hedelmiä, kuten kiiviä, mangoa, hunajamelonia ja vähän yrttiäkin. Rungossa lähinnä vaaleaa tunnelmaa, ehkä pientä makeuttakin.

Maku ei sitten iskekään. Se kaiultaan vähän kolkko ja raaka. Alkoholi maistuu, humalointi on karkeaa ja vaikka tuoksun hedelmiä mukana onkin, on kokonaisuus vähän liuotinmainen ja paikoin epämukavan suuntaan nyansseissaan kääntyvä. Mieluummin joisin joitain muuta...

Pisteet: 26/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti