maanantai 8. lokakuuta 2018

Northern Monk Faith

Northern Monk Faith
En oikein ole uskon miehiä, mutta leedsiläisen Modern Pale Alen kohdalla voinen tehdä poikkeuksen. Länsiväylän K-Supermarket sai lomani aikana melko mukavan määrän uutta kampetta hyllyille ja tämä pohjoisten munkkien samea humalanautinto oli yksi niistä.

Olut on vahvuudeltaan nykyisen kaupparajan yläpintaa raapiva, eli ei olisi vanhaan aikaan kauppoihimme eksynyt. Alkon suhteen en juuri hengitystä pidättelisi. Siellä tunnutaan keskityttävän viime kevään jenkki-IPOihin. Jotenkin tuntuu, että lakimuutos on laajentanut valikoimaa myös alle 4,7%-oluiden kohdalla. Kauppojen hyllyihin on tullut iso määrä uusia, oikeasti mielenkiintoisia panimoita etenkin Euroopasta, tarjonnan kattaessa myös hyvinkin sessioitavia vitamiinilukemia. Tämä on tietty mutua, mutten minä muista Northern Monkia, Wylamia tai Buxtonia aiemmin maitokaupassa nähneeni.

No, Northern Monkin Faith on kuitenin tuota ”väkevää ääripäätä” eli suoranainen paheksunnan aihe. Mosaicilla, Equinoxilla sekä Citralla humaloitu olut on nykylinjan mukaan samea ja aromaattinen, erittäin suositeltava tuttavuus. Tasapainottelin oluthyllyllä tämän ja parin muun välillä, mutta näin jälkiviisaana voin hyvillä mielin todeta päätökseni olleen erittäin vahvasti onnistunut. Mainio olut!

Northern Monk Faith
Vaaleankeltainen ja samea olut kauniilla vaahdolla. Hienolta näyttää. Tuoksu kulkee hedelmäistä polkua sitruksen johdattelemana. Vaaleaa tropiikin henkeä, kevyttä kukkaisuutta ja makean mehukkuuden sijasta parfymaattisempaa sekä kuivempaa otetta. Tyylikäs.

Maku... Se on hieman terävämpi, lopussa greippisempi ja kevyttä pippuria kuivahkoon potkuun tarjoileva. Aromaattisuus on silti läsnä, parfyymiksikin sitä edelleen kuvailisin. Sitruksesta kuoret, vaaleista tropiikin hedelmistä se miellyttävä ensinuuhkaisu ja kuivakukkainen hajusteseos. Onpa hieno ja elegantiksikin taipuva kokonaisuus. Pidän kovasti.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti