perjantai 19. lokakuuta 2018

Spike Fresh Prince

Spike Fresh Prince
  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 3,5
  • Panimo: Spike Brewery, Göteborg, Ruotsi
Jöötteporilaispanimon kepeä Fresh Prince oli laatusarja Bel Airin Prinssi –nuorelle pakkohankinta ihan jo nimensä vuoksi. Ilmeisesti jenkkhumaloin aateloitu, sameuttakin ilmentävä American Pale Ale jatkaa kepeiden sessio-oluiden nousevaa linjaa ja on kohtalaisen toimiva esimerkki hyvin tehdystä, virkistävästä ja raikkaasta kokonaisuudesta.

Spiken oluita ei ole tainnut lasissani aiemmin käydäkään, joten Länsiväylän uutuusseuranta kantoi taas hedelmää uuden panimon verran. Ei muuta kuin freesiä levyä lautaselle ja olutta kaveriksi. Bel Airin Prinssi –DVD:t katsotaan myös eduksi.

Spike Fresh Prince
Spike Fresh Prince
Hyvin haalea, vaaleankeltainen ja sameanlainen olut todella runsaalla, kestävällä ja valkoisella vaahdolla. Tuoksu on raikas ja kesäinen, mutta samalla voimakkuudeltaankin melko hillitty. Vaaleaa trooppisuutta, mäntyistä suopamaisuutta ja sitrusta.

Maku on tuoksun linjoilla, mutta voimakkaampana ja runsaampana kumminkin. Tai siltä se alkuun ainakin vaikuttaa, mutta ajan mittaan ohuutta ja aukkoja alkaa löytymään. Raikas, tuore ja virkistävä ovat sanoja, joita kuitenkin käyttäisin eli aivan metsään tässä ei kuitenkaan olla menossa.

Vaaleaa hedelmää, sitrusta ja lopussa kohtalaista katkeruuttakin. Heinäinen yrttisyys antaa pientä makulisää yhdessä loppuun istuvan greipinkuorisuuden kanssa. Mäntyäkin joukosta löytyy, sellaisessa mäntysuopamaisessa aromaattisuudessa, mikä istuu kokonaiskuvaan aika kivasti. 

Ei pöllömpi, eikä nyt niin ohut kuin ehkä jossain vaiheessa ajattelin, mutta kyllähän tähän voimaa mieluusti lisää vielä ottaisi. Vahvuisensa tuntuinen APA, tämän korin maittavammasta päästä tällä kertaa.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti