maanantai 29. lokakuuta 2018

Abbaye des Rocs Grand Cru

Abbaye des Rocs Grand Cru
Änt ten tes roks, put not on te roks…
Des Rocs… Hieno panimo Belgianmaalta, jonka oluiden vahvoja linjoja on tullut ihasteltua aina kun se vain on ollut mahdollista. Kovin harvoin siis, sillä en ole hennonut kellariani suotta näiden kohdalla häiritä. Onneksi kusti polkee tuorettakin tavaraa kotiovelle, joten loppukesästä oli hyvä hetki palata hienojen makujen äärelle.

Panimon Grand Cruta en ole ennen tainnut maistaakaan, vaikka muistelisin, että ainakin yhden pullon jo ennestään omistankin. Siellä se jossain pimeydessä siis vielä muhii, kai. Odotukset tummaa, lähes kymmenprosenttista belgialea kohtaan ovat yleensä varsin mittavat ja tältä tuotokselta odotin ehkä vielä hitusen verran enemmänkin. 100/100 Ratebeerissä, vuolaita kehuja harrastajapiireissä ja vielä omaan makuun erittäin hyvin osuva arvojuomien tyylisuunta. Tällä kertaa joutui kuitenkin hieman pettymään…

Abbaye des Rocs Grand Cru
Pähkinäisen ruskea ja kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu toimii. Paljon kypsää ja tummaa kuivahedelmää, kevyemmin keskitumman limppuista otetta ja paahtunutta toffeisuutta.

Maku on hyvä, muttei tuoksun mittakaavassa. Tummahko maltaisuus on toffeista, leivänkin sävytteistä, mutta makua vie runsaammin siirappireunustettujen kuivahedelmien joukko. Lopussa alkoholin lämpöä, kohtalaista katkeruutta sekä kuivaa mausteisuutta. Jos jotain, niin syvyyttä sekä tuntumaan että makuihin kaipaisin. Ei siis täysin osu, vaikkei kauaksi jääkään.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti