sunnuntai 21. lokakuuta 2018

BrewDog Fanzine: Alter Ego West Coast IPA

BrewDog Alter Ego
  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,5
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti
BrewDogin Fanzine-projekti starttasi aikanaan hieman yskähdellen, kun tilaajat saivat odotella lähetyksiään viikkotolkulla. Panimo tarjosi näytepakettia minullekin, mutta vielä tuota toisen Fanzine-kierroksen lähetystä ei ole Keski-Suomessa nähty. En tosin ole sen perään kehdannut kysellä, kun maksavatkin asiakkaat tuntuivat aiheen kanssa tuskailevan. Nyt homma on nähtävästi saatu oikeanlaiseen ryhtiin ja kahden viikon välein tilaajille lähetettävät kolmen oluen yllätyslaatikot löytävät perille siinä missä muutkin verkkotilaukset.

Minusta tuli myös jossain vaiheessa panimon pienomistaja eli sijoitin osakeantiin vähimmäismerkintämäärään oikeuttavan rahasumman. Sain sijoituksen aateloiman Equity Punk –statuksen myötä muutamia osakkuusetuja mm. panimon baareihin ja verkkokauppaan, mutta myös uuden, edukkaan mahdollisuuden tutustua tähän Fanzine-konseptiin. Osakkaat saivat nimittäin tilata Fanzine-paketin numero 11 pelkkien postikulujen hinnalla, muistaakseni noin seitsemällä eurolla. Pitihän siihen tarttua, vaikkeivat nämä toistuvat yllätyspaketit konseptina oma juttu oikein ehkä olekaan – tykkään nääs itse valita mitä lasiini milloinkin kaadan.

BrewDog Alter Ego
Näppärä paketti.
Fanzinen konsepti näkyy tehostuneen ja toimitus tapahtui täysin sovituissa puitteissa. Itse olin toki unohtanut koko homman ja lähtenyt ulkomaille samana aamuna, kun paketti postilaatikkoon pamahti. Niin, tämä logistisesti näppärä tölkkipakkaus mahtuu hienosti perusmallin postilaatikkoon, jossa se minua viikon hallaöiden keskellä sitten odotteli. Oma moka, ensi kerralla pitää joka tapauksessa velvoittaa joku lähimmäinen posteja tyhjentämään… Mahdollisten oluiden kanssa diili voisi hyvinkin sitten olla, että jos juo, niin maksaa myös postin seasta löytyvät laskut.

Noh, aika rungokasta tavaraa nämä fancyt oluet lopulta olivat, joten pikkupakkanen niitä tuskin on pahemmin päässyt puraisemaan. Ensimmäisenä testiin lähti rehtiä, nykyisin jopa jo jossain määrin old schoolia West Coast menoa tarjoileva Alter Ego eli kirkas ja muutenkin sellaisen näköinen Double IPA kuin muistan lajin ”aikoinaan” olleen. Nostalgiaa… Jännää tämä olutharrastelu.

Alter Ego on humaloitu Simcoella, Coluumbuksella, Chinookilla, Centennialilla, Cascadella, Ahtanumilla ja Amarillolla. Vähän eri vaiheissa varioiden toki. Vahvuutta 8,5%, IBUja 70 yksikön verran.

BrewDog Alter Ego
Kirkas, hieman oranssinen IPA. Kivaa vaihtelua. Vaahto on valkeaa ja kestoisaa. Tuoksu on aprikoosisen hedelmäinen, sitruksinen ja hieman pihkainen. Yllättävän tiivis, eikä runsaudessaan kovinkaan kattava, joskin toimii ihan hyvin.

Maku on hieman runsaampi, aika napakka, mutta myös vahvuutensa alle hieman jäävän oloinen. Aprikoosi, passion, sitrus ja lopussa pureva greippi. Päälle pientä yrttiä ja kukkaisuutta, havuista tuoreutta ja ehkä hienoista pihkaisuuttakin. Runko tarjoaa vastapainoksi karamellia ja paahtoleipää ja vaikkei olut aivan napakymppi olekaan, on siinä sitä jotain takavuosien kaunista nostalgiaa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti