sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Buxton In The Zawn

Buxton In The Zawn
  • Tyyli: Samea, vähäalkoholinen olut
  • Alk.%: 3,2
  • Panimo: Buxton Brewery, Buxton, Englanti
Buxtonin kevytrunkoinen pöytäolut tuli vastaan ja Lappeenrannan piipahduksella, mutta näköhavainto ei muuttunut ostotapahtumaksi, koska tuote oli vasta tuloillaan järjestelmään. Sittemmin In The Zawn (ei siis Swan, kuten aluksi luin) etsiytyi myös K-Supermarket Länsiväylän hyllyyn, josta hain omani testiin.

Samea, 3,2-proesnttinen ”Table Beer” on panimon panos kepeiden, mutta maistuvien janojuomien sarjaan, mutta omaan makuun tämä on turhan vaisu ollakseen vahvoilla edes vahvuusluokassaan. Ihan jees, mutta… Rungossa ohramaltaan lisäksi vehnää ja kauraa. Tuttu juttu tänä päivänä.

Buxton In The Zawn
Haalea, keltainen ja samea, valkeavaahtoinen olut. Tuoksu on melko mieto, sitrusvetoinen ja aromaattisen hedelmäinen.

Maku paljastaa kevyen fysiikan, joskaan aukkoja profiilista ei löydy. Voimakkuus on vain melko kepeällä tasolla, mutta toimii ihan kohtalaisen hyvin raikkaalla ja janoon uppoavalla tulokulmalla. Sitrusta, vaaleaa hedelmää, pientä pippurisuutta ja yrttiäkin. Eniten itsestään antaa jälkimaku, jossa on enemmän tekemisen meininkiä, muttei enää yleishedelmää juurikaan. Se taputellaan pakettiin sitruksen ja yrtin voimin.

No tämä nyt oli tämmöinen, ihan hyvänmakuinen ja toimiva, turhan vaatimattomaksi kuitenkin jätetty kevyt-IPA. Saunajuomapotentiaali on suuri, mutta sinne mahtuu monta muutakin tuotetta.

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti