keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Malmgård Bock

Malmgård Bock
Malmgårdin syksyinen Bock on löytynyt Alkosta jo hyvän tovin, eikä sen testaamista tohtinut sivuuttaa. Tölkki paljastaa oluen tehdyn Saimaalla,  kuten muutaman muunkin malmgårdilaisen kohdalla. Sama konserni, synergiaetu ja sen semmoista. Tuttu juttu jo nykyisellään.

Pernajalaisten taipumus hyödyntää spelttivehnää saa jatkoa tämänkin oluen kohdalla, mikä ei ole lainkaan pöllömpi idea. Ehkä hieman tummenpi ja syvempi tämä olisi omaan makuuni saanut olla tai ainakin vahvuuden myötä jostain syystä odottelin. Keskitummana Bockkina se toimii joka tapauksessa hyvin, joten mitäpä sitä enempiä jossittelemaan. Humaliksi näkyy valikoituneen Magnum, Celeia sekä Spalt Select.
Tämä lämmittävän maltainen bock on hyvin tasapainoinen ja täynnä vivhateita. Speltin pähkinäinen viljaisuus sävyttää täyteläistä mallasrunkoa ja kokonaisuuden viimeistelee maltillisen katkera ja kevyen karamallinen jälkimaku.
Malmgård Bock
Punertavan ruskea, vaaleavaihtoinen olut. Jääkaappikylmänä olut on aika kolkko, eli pieni vartominen on paikallaan. Lämpö avaa peliä ja tuoksu onkin varsin toimiva. Mallaspainotteinen tunnelma on kevyelti makean leipäistä, hieman mausteista, kuivahedelmäistä ja yrttisen purevaa.

Maku on hyvä, muttei niin syvä kuin ehkä olisin vahvuuden puolesta odottanut. Ei valittamista silti, sillä keskitummana bockina olut toimii kyllä oikein hienosti.

Maltainen tunnelma tarjoaa keskitummaa leipäisyyttä, hunajaista tuntua ja kypsää kuivahedelmää. Kuivempaa tasapainoa löytyy kevyen mausteen muodossa, jota lopun yrttinen purenta tukee mukavasti. Mallas tukevoittaa juoksuaan lämmön kasvaessa jolloin myös hienoinen siirappisuus pääsee esiin. Ei lopulta lainkaan huonompi syysolut. Näitä kumoaisi lasiinsa mieluusti useamminkin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti