maanantai 3. joulukuuta 2018

Paloaseman Hämy Juice

Paloaseman Hämy Juice
Suoritin tuossa aiemmin pikaisen pyrähdyksen hesoihin, mutta myöhäinen saapumisaika jätti melko vähän pelivaraa kaupungin tarjonnan ihmettelyyn. Jotain kuitenkin oli tehtävissä eli kamat majoitusliikkeeseen ja ulos pohdiskelemaan, mistä saisi pientä suuhunpantavaa. Olutta siis…

Varausjärjestelmän teknisten ongelmien (epäilen käyttäjälähtöistä bugia) vuoksi tämänkertainen yöpymispaikka sijaitsi Ruoholahdessa, jolloin One Pint Pub oli oikeastaan luontainen valinta iltalenkille. Itse en kehutussa olutravintolassa ollut koskaan käväissyt ja mielikuvat poikkesivatkin hieman todellisuudesta. Kyllähän minä alueen ”aika uudeksi” mielessäni sisäistin, mutta semikotoinen Kuokkala-fiilis pääsi silti yllättämään. Nyt puhutaan siis miljööstä ja alueen rakennuskannan ”itseään toistavasta luonteikkuudesta”.

Kompakti One PInt ei ylettömän hämyisältä tai tunnelmalliselta ulospäin vaikuttanut, mutta tiskin lähestyessä homman nimi alkoi selkenemään. Aika tiukka valikoima, eh, nimittäin! Koska kyseessä oli lyhyeen lenkkiin yhdistetty pikainen tutustumiskäynti, valitsin lasiini talon ”oman panimon” hämyisen uutuuden, Paloaseman Hämy Juicen. Nummilaispanimohan vaihtoi vast’ikään omistajistoa eli nykyisin toiminta pyörii One Pintin taustahahmojen voimalla. Listalla olisi ollut paljon muhkeampiakin makuja, mutta tämä sopi pitkän ajon päätteeksi oivallisesti…

Hämy Juice on itselleni ensimmäinen uuden ajan Paloaseman olut, jonka edustama linja poikkeaa aika paljon vanhemman aikakauden Nokipalon tematiikasta. Puolensa kussakin, ei siinä mitään. Hämy on nimensä mukaisesti samean utuinen olut, joka asettuu pinnalla olevien humalaherkkujen uusimpaan kastiin. Humaloinnista löytyy Amarilloa, Citraa ja Vic Secretiä eli hetelmää ja muuta kivaa on tarjolla.


Paloaseman Hämy Juice
Hitusen utuinen, vaalea ja nätti olut. Pullosta kaadetuissa kuvissa näky on tätä hanalaskua selvästi sameampi, mutta ei tämäkään nyt sysikirkas ole.

Tuoksu on vaalea, kivihedelmäinen ja karviaismaisen valkoviinimäinen. Ei siis peruspassionmehua, vaan vähän eksoottisempaa hedelmää on tarjolla. Enempi kuiva kuin makea tai mehevä tunnelma. Aika kiva.

Maku seisoo tuoksun takana. Enmie nyt tiedä, mikä kivihedelmä tässä tarkemmin on, mutta se kuulosti sanana hyvältä. Ehkä vähän sitä passionia kumminkin, mukana persimonia ja sen sellaista. Lopetus on kuitenkin kuivahko, suht pureva ja saa esiin myös tuoksussa kuvailtuja, vaalean viinimäistä piirteitä humaloinnissa.

Hazyys ei siis isommin maistu, mutta se ei tunnelmaa haittaa. Tykkäsin, mutten tyystin ihastunut. Melko toimiva paketti sitä myöten siis.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti