keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Omnipollo Aniara

Omnipollo Aniara
Omnipollon Alko-uutuus piti käydä hakemassa ihan jo Karl Grandinin tyylittelemän etiketin vuoksi. Kuusiprosenttinen Aniara itsessään taas kuulosti hieman varauksia herättävältä, sillä Omnipollon tuntien sitruunamehulla ryyditetty Pale Ale ei ehkä aivan kepeintä sitrussävyä maistajalleen tule tarjoilemaan. Oikeassa olin…

Sitruunamehua on ruutattu mukaan ns. riittävästi ja pääpainotteisesti jonkinlaista APA-kokemusta metsästävän kannattaa miettiä, kannattaako ennemmin tarttua johonkin ”perinteisempään” tai enempi lisäaromin vuoksi sitrunoituun humalapommiin. Aniara menee nimittäin jo kirpeän sourin puolelle, mikä on toki ihan OK asia sekin. Itselleni tämä oli kuitenkin huti, joskin etukäteen jo vähän ennakoitu semmoinen.

Olut on valmistettu De Proefbrouwerij’lla Belgiassa, mutta Omnipollon nettisivuilla mainitaan myös jenkkiläinen Crazy Mountain Brewing, jossa ainakin osa Aniara-eristä on jossain vaiheessa tehty. Sopimuspanimon vapauksia nämä, meillä Suomessa kuitenkin De Proefin kamaa. Rungosta löytyy ohramaltaan lisäksi myös vehnämallasta ja kauraa.

Omnipollo Aniara
Kullankeltainen, hieman utuava ja runsaan, kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on happaman sitruksinen, yleisesti vaalea ja kepeän virkeän oloinen. Happamuus on aika tiukkaa...

Maku on kirpeä, tuoksun tavoin kirpeän sitruksinen. Aika nasakasti juuri tuota hedelmää tarjoava, ei niinkään humalalähtöiseltä vaikuttava. Jälkimaku tiiviistää tunnelmaa ja tuntuu vievän kiilteet hampaista. Ei sinällään pöllömpi, joskaan ei omaan makuun kyllä ole.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti