tiistai 18. joulukuuta 2018

Saimaa Brewing Co. & Paradise City Beverage Company: Hedönist Harry Porter

Saimaa Brewing Co. & Paradise City Beverage Company: Hedönist Harry Porter
Posti toi Harry Porterin porstuaan eli jouluista näyteolutta olisi taas käsittelyssä. Ilmeisesti edesmenneen olympiavoittajan innoittamana nimensä saanut jouluolut on tullut muutamaan otteeseen vastaan kauppahyllyissäkin, mutta toistaiseksi nämä Hedönist-tuotteet ovat jääneet omalla kohtaa saalistamatta. En tiedä miksi, ehkei mielenkiintokynnys vain ole ylittynyt. Tai no Harryn olen mainiosta nimestä huolimatta sivuuttanut ihan jo kanelimaustamisen vuoksi. Ei vaan toimi oluessa.

Tuota Hedönististä maailmankuvaakin piti hieman lähteä penkomaan. Aihe kun ei ole aivan kirkkaana mielessä ollut, mutta nähtävästi mm. olutcocktaileilla Saimaan kanssa aiemmin (ja edelleen) leikittelevä Paradise City Beverage Company on luonut uuden aliaksen yhteistyölleen mikkeliläistoimijan kanssa:
Paradise City Beverage Company + Saimaa Brewing Company = Hedönist
Kun yhtälöön lisätään vielä MBH-konsernin toinen osapuoli eli Malmgård, ollaan jo tilanteessa, missä blogistinkin piti hetki istua alas miettimään. Ei siinä siis mitään monimutkaista ole, mutta kumminkin. Harry Porter on siis Saimaan ja PCBC:n yhteistyömerkin alaisuudessa Saimaan konsernikumppanin luona eli Malmgårdin Panimolla valmistettu olut. Meinasin kirjoittaa, että ”yhteistyöolut”, mutta se olisi kai ollut teknisesti väärin, kun konserni- ja toisaalta yhteisen bränditason tekemisestä on kyse.

No, olut itsessään on siis uutta kaupparajaa myötäilevä, tummasävyinen (270 EBC) Porter, joka on maustettu kanelilla ja bourbonvanilja-uutteella. Humalointi on hoidettu Columbuksella ja rungosta löytyy pyöreyttä kaura-annoksen muodossa.

Saimaa Brewing Co. & Paradise City Beverage Company: Hedönist Harry Porter
Tummanpuhuva, vaalean vaahdon nostava olut. Tuoksu on pääpiirteissään pehmeän vaniljainen ja paahtuneen maltainen. Taustalla kevyttä kanelia ja toffeeta. Ihan kiva.

Maku on voimakkaampi ja monikärkisempi. Paahtunut mallas paljastaa myös suklaata ja siirappisuutta, kaneli saa suotta lisäpontta vaniljan himmaillessa taustalla. Tasapaino ei ole täysin hallussa ja ennen kärkevää, joulumausteista ja paahtunutta jälkimakua tulee vetinen suvantovaihe. Ei toimi. Menisi paremmin ilman mausteita, mutta olisiko kummoinen silloinkaan? Ehkä...

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti