lauantai 1. joulukuuta 2018

Tornion Joulu Porter

Tornion Joulu Porter
Tornion Panimon näytepaketti sisälsi myös jouluista teemaa pomeranssinkuorella ja vaniljauutteella maustetun Joulu Porterin muodossa. Joulumausteet ja olut eivät mielestäni yhteen juuri sovi, mutta nyt liikenteeseen on lähdetty sopivan tasapainoiselta kuulostavalla kombolla – kanelit ja tähtianikset on siis suosiolla unohdettu.

5,2-prosenttisen oluen rungosta löytyy myös hieman kauraa, mikä selittänee vahvuusluokkaan varsin muhkean suutuntuman ja yleissyvyyden läsnäolon. Kauppaportterit ovat tosin vähän sellainen olutluokka, mistä ei positiivisista poikkeuksista huolimatta kärkipään lajikumppaneita haastavia oluita juurikaan löydy. Tornion jouluolut on hyvä, muttei muistettava, joskin suositeltu ruokapöytysopivuus varmasti peliä muuttaisikin.
Joulu Porter kunnioittaa panimon portteriperinnettä. Nykypäivää oluessa edustavat mausteet, jotka tuovat lämpöä pimeneviin iltoihin.
Paahteisen tumma olut, johon joulun taikaa tuovat sitruksinen pomeranssinkuori ja aito vanilja.
Tornion Joulu Porter
Tummanpuhuva, niukkavaahtoinen olut. Syvässä tuoksussa tummaa suklaata, paahtunutta mallasta, kypsää hedelmää ja vaniljaa. Makeutta on hiven liikaa, mutta todella runsaaksi tämä vahvuisekseen osoittautuu.

Maku toistaa tuoksua, joskaan ei niin makean suklaisena kuitenkaan. Suklaata toki piisaa, mutta aivan sacher-kakun mehevyydessä ei liikuta. Makeahkoksi väitän silti. Paahtunutta mallasta on mukavasti, vanilja on toimiva lisä mutta tuosta kypsästä hedelmäisyydestä en niin välitä. Pomeranssinkuoret voi jäljittää siihen suuntaan ja ne ovatkin parhaiten esillä jälkimaussa.

Suht fiksusti joulumaustettu portteri, joka maistuu jouluteemaiselta portterilta. Omaan makuun turhan makeaa, vaikka varsin juotavissa onkin. Tuoksussakin todettu runsaus tekee paljon ja onkin tämän oluen selvä vahvuus. Ei silti oma joulujuomani…

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti