perjantai 28. joulukuuta 2018

Humalove III: The Monster Beneath Our Bed

Humalove III: The Monster Beneath Our Bed
Humalovekin ehti syksyllä jo kolmen vuoden ikään ja juhlaoluttahan se tietenkin tiesi. The Monster Beneath Our Bed on tyyliltään tummanpuhuva American Strong Ale, joten jo pelkkä oluttyyli riittää hyvin perusteluiksi ostopäätökselle. Ei näitä nimittäin liikaa vieläkään Alkon valikoimissa vastaan ole tullut. Tai no pullon kyljessä toki lukee American Dark Ale, mutta kymppiprossaisena mennee jo kivasti sinne strong-koriin. Kun omat kaapit ja kellarit ovat Imperial Stouteja ja Quadeja väärällään, kelpaa jenkkityylin strongi vallan hienosti talvilämmikeiden tarjontaa laajentamaan.

Megamonsterin alku vaikutti omaan suuhun jopa hippasen kesyltä, mutta aika antaa pedolle puhtia ja lopputaival onkin melkoisen miellyttävää siemailtavaa ilman hötkyä taikka muuta kiireen tuntua… Rehdistä humaloinnista huolehditaan Cascaden, Columbuksen, Fugglen, Galenan ja Magnumin voimin. Ei paha. Aika hyvä.

Humalove III: The Monster Beneath Our Bed
Punakanruskea, aika tumma, hyvin vähävaahtoinen olut. Tuoksussa leivosmaisen toffeista, limppuista ja hieman paahtunutta mallasta. Greippistä ja havuista humalaakin löytyy, mutta tuhdimpi mallas vie tuoksussa pidemmän korren.

Maku on aika hyvä. Matalat hiilihapot tukevoittavat pohjaa entisestään, mutta myös rapeanlainen humalointi on hienosti esillä. Oikeastaan tuo greippinen, laajemmin mäntyinen puoli on makujen osalta tumman karamellisen, kevyen paahtuneen ja ehkä leipäisänkin mallasrungon edellä. Humaloinnin ote kiristyy odotetusti kohti loppua ja jälkimaku onkin aika katkera ja railakkaan havuinen. Soljuvahko maltaisuus tukee menoa varsin jämäkällä otteella ja olut tuntuu vain paranevan suullinen kerrallaan. ”Aika hyvästä” tuleekin äkkiä ”todella maistuva”. Hienoa ja hidasta nautittavaa.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti