perjantai 14. joulukuuta 2018

Alkon Jouluoluet 2018: N'ice Chouffe

N'ice Chouffe
Aina yhtä sympaattiset Chouffen tonttu-ukot ovat tutu näky myös Alkon jouluhyllyssä. Jouluteemainen, curacaolla ja timjamilla maustettu, vahva ja lämmin belgi ale on panimon linjan mukaisesti varsin toimiva ja nautinnollinen olut, vaikkei ehkä aivan sitä suffejen kärkipäätä edustakaan. Höpsönhauska pullomuoto ja talvisen tunnelmarikas etiketti lämmittävät kuitenkin mieltä sen verran, että pulloon tulee yleensä kyllä tartuttua. Tänä vuonna sain omani maahantuojalta, mutta saatan hakea pari kappaletta varmempaan jemmaan mikäli sille päälle satun.

N’ice Chouffen valmistuksessa on mainittujen mausteiden lisäksi käytetty myös hitunen sokeria ja se on humaloitu Styrian Goldingsille, Hallertaulla ja Tomahawkilla.
"When the little animals in Fairyland hibernate, the Achouffe gnomes love to gather in their cottage. By the gentle firelight, they spend long evenings telling the best Ardennes stories while enjoying a delicious N’Ice CHOUFFE. Smooth and strong, with spicy notes of thyme and Curacao, this dark beer warms both hearts and atmospheres, making even the coldest winters joyful."
N'ice Chouffe
Punakanruskea, nätin, pitsiävän vaahdon nostava belgi. Tuoksu on voimakas ja myös oluen voimakkuutta henkivä. Tummaa, kypsää ja kuivattua hedelmää, muskovadosokerista makeutta, leivosmaista makeutta ja lämpöä. Aniksista terävyyttä, appelsiininkuorista mausteisuutta...

Maku myötäilee tuoksua, mutta ottaa aikansa avautuakseen. Ylikypsää hedelmää: luumuja, banaania ja sen sellaista. Siirappista leivosmaltaisuutta, aniksista yrttisyyttä, lopussa appelsiininkuorista sitrushedelmää... aika lämminkin. Hidas ja monivivahteinen, hivenen kärkevä, mutta hitaasti hupeneva talvi-illan lämmittäjä.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti