torstai 20. joulukuuta 2018

Alkon Jouluoluet 2018: Cherry Chouffe Rouge

Cherry Chouffe Rouge
"The gnomes love Achouffe beers. But they also appreciate the juicy cherries that grow in their land of fairies. This year, the CHOUFFE gnomes gathered the cherries and stored them in the brewery loft. The old ceiling collapsed under the weight of the fruit. The cherries fell into a vat of Mc CHOUFFE that was being prepared. The mischievous gnomes said nothing about it. Surprised to discover a glowing red beer with a fruity taste, the Master Brewer finally decided to transfer it to barrels."
Mikäli panimon yllä kertoma tarina Cherry Chouffe Rougen synnystä pitää paikkansa, olen hyvin huojentunut. Ei tällaista olutta kukaan toivottavasti vakavalla mielellä ole suunnitellut. Tonttujen tohelointia, mennään siis sillä.

Alkon jouluvalikoiman punakka kirsikka-Chouffe on tosiaan marjaisa versio belgioluiden alemman keskitason McChouffesta. Lähtökohdat lisäainesooloiluun eivät siis ole mahdottoman mairittelevat olleet, mutta eipähän suotta ole hyvää olutta lähdetty pilaamaan. CCR on kaikessa kirsikkaisuudessaan todella makea ja sokerinen, eikä näin ollen ole juuri kehuja muusta kuin nätistä ulkomuodostaan ansainnut. Oluen saa halutessaan ostaa Alkosta, omani sain maahantuojalta. Itse en rahojani tähän laittaisi.

Cherry Chouffe Rouge
Kauniin punainen, vaaleanpunaisen vaahdon nostava olut. Aika nätti. Tuoksu... Se on hapankirsikkainen, sellainen liuotinmaisen makea, imelän marjaisa. Joku paha karkki tuoksuu ja maistuu samalle, mutten saa nyt päähäni mikä se oli. Ei siis kovin mairitteleva aromi.

Maku ei ole niin paha, muttei kyllä hyväkään. Sokerinen hapankirsikkaisuus hiipii esiin vaivihkaa ja dominoi lopulta puistattavalla voimalla. Liimaa löytyy taustalta, maltaat on piilotettu todella hyvin. Ei pysty, liian äitelää ja tarpeetonta...

Pisteet:21/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti