Yhden pysähdyksen taktiikalle aika optimi valinta. |
Työhommat
kuljettivat minut pitkästä aikaa Tampereen suuntaan, missä ei olekaan useampaan
vuoteen tullut käväistyä. Ihan ajan kanssa tehdystä visiitistä on sitäkin kauemmin,
eikä tälläkään kertaa muutamaa tunteroista pidempään ehtinyt viihtymään.
Vähäistä kanssakäymistä onkin tullut tässä pohdittua, sillä Mansesterihan on
oikeastaan aika lähellä Jyväskylää ja selvästi helpoiten saavutettavissa oleva
isompi kaupunki muutoinkin. Pitäisi vain ottaa asiaksi joku kerta…
Aikaa
keskustan sykkeen tunnusteluun oli nytkin kutakuinkin lounaan verran, joten
päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ja sattuipa sijaintinikin tukemaan
ajatusta sopivasti. Plevnaan siis, viime kerrasta kun on kulunut se
kuusi-seitsemän vuotta. Kuluneen ajanjakson suurin muutos panimoravintolan
toiminnassa taitaa olla portaikon viereen ”noussut” panimopuoti, mistä
Koskipanimon koko sen hetkinen tuotanto on ostettavissa kotiinviemisiksi.
Muutoin interiööri ja aina niin kutsuva baaritiski ovat pitäneet varman
linjansa, jonka ääreen voisi istua vähän pidemmällekin lounaalle.
Alkoholilain positiivisin muutos yhdessä kuvassa. |
Siperian kutsu on kova. |
Repullinen tamperelaisia. |
Ensin
kuitenkin tuliaiset. Siperian kanssa piti olla tarkkana, sillä 3,90€
pullohinnalla mopo olisi voinut hyvinkin karata lapasesta. Maltoin kuitenkin
mieleni, mikä jo kotimatkalla alkoi harmittamaan. Mukaan lähti myös takavuosien
helteisiltä Helsingin reissuilta erityisen hyvin Smörre IPAn kanssa mieleen
jäänyt, hanasta lasketun helmeilevänä hurmannut Severin Extra I.P.A., hyväksi
havaittu WeizenBock sekä vielä maistamaton James Savuolut.
Ulosmyyntivapaudesta
nauttimisen jälkeen olikin hyvä hetki istahtaa hetkeksi aloilleen ja täyttää
repun ohella myös energiatarpeita. Plevnan kaksikiekkoinen vuohenjuustosalaatti
ja sen alkupalana tarjoiltu pinaattikeitto tekivät tehtävänsä moitteettomasti –
vaikka keitto aika suolaista olikin.
Ruokaillessa oli myös hyvää aikaa töllötellä panimoravintolan yksityiskohtia sekä oluttarjontaa baaritiskin yläpuoliselta liitutaulurivistöltä tutkien. Katon rajaan nostetut, pienehköt Plevna-tynnyrit ja puiset, vanhahtavat loossit sopivat rouheaan tehdasmiljööseen hyvin, enkä ehkä osaisi kuvitella tätä panimoravintolaa uutuuttaan kiiltävässä, modernissa oloasussa. Jonkin verran näkyi kaupungissa maisemat muuttuneen, mutta Plevna on pitänyt pintansa veden virratessa koskessa. Hyvä niin, sinne on aina mukava palata.
Ruokaillessa oli myös hyvää aikaa töllötellä panimoravintolan yksityiskohtia sekä oluttarjontaa baaritiskin yläpuoliselta liitutaulurivistöltä tutkien. Katon rajaan nostetut, pienehköt Plevna-tynnyrit ja puiset, vanhahtavat loossit sopivat rouheaan tehdasmiljööseen hyvin, enkä ehkä osaisi kuvitella tätä panimoravintolaa uutuuttaan kiiltävässä, modernissa oloasussa. Jonkin verran näkyi kaupungissa maisemat muuttuneen, mutta Plevna on pitänyt pintansa veden virratessa koskessa. Hyvä niin, sinne on aina mukava palata.
Lounassalaatti |
Good ol' Plevna |
Alkoholilain
pienten uudistusten kenties suurin ja matkatessa selvimmin esille noussut muutos
on panimoiden ulosmyyntioikeus, jota on tullut aina tilaisuuden kohdalle
sattuessa hyödynnettyä. Edellisellä Tampereen reissulla Siperia jäi
panimoravintolan kanssa taakseni, mutta nyt tuota klassikkoa saa jo kantaa
mukaankin. Pieni, mutta todella tärkeä ja oikeastaan täysin järkiperäinen
muutos parempaan. Takaisin talsiessa harmittelin, että kauppahallin pullokauppa
Flinda jää odottamaan parempaa väliä tutustumiseen. Katsotaan sitä sitten
vaikka syyskuussa Suomi – Kreikka -matsin yhteydessä…
Harmaanlainen päivä tarjosi lyhyellekin kävelyllä ihmeteltävää... |
Tammerkoskeakaan en ole koskaan päästä päähän kävellyt. En kävellyt nytkään. Pitäisi kyllä. |
Kukkaloistoa punatiilen ja tumman veden hallitsemassa maisemassa. |
Komppaan. Plevnan suoramyynnin alkamisen jälkeen muutamalla (3-4) Tampereen reissulla on tullut poimittua - kohtuudella ja vastuullisesti tietenkin - tuliaisiksi Siperiaa ja muita Koskipanimon herkkuja. Oluen lisäksi myös panimoravintolan ruoka on reilua, konstailematonta ja toimivaa.
VastaaPoistaHarmi vain, ettei Hesan reissujen junanvaihtojen yhteydessä ehdi paikan päälle ja panimomyymälävisiittien tiheys jää jossakin määrin vajaaksi. :D
Plevnaan on aina mukava palata ja ulosmyynti oli nytkin hyvä syy kohdistaa luonasretki sinnepäin. Paljonhan Tre muutakin tarjoaisi ja pitäisi ajan kanssa päästä joskus taas käymään. Tokko Plevna silloinkaan sivuun jäisi, mutta useampi muukin klassikkopaikka on vielä kokonaan kokematta.
Poista