tiistai 4. kesäkuuta 2019

Spike X NEIPA

Spike X NEIPA
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,8
  • Panimo: Spike Brewery, Göteborg, Ruotsi
Jöötteporilaisen Spiken olutta saatiin vihdoin myös Alkoon, kun muoti-IPOja esittelevä erikoiskattaus nosti sen viiden muun samean humalapommin kanssa hyllyihin. Mustavalkoiseen, varsin tyylikkääseen purkkiin pakattu olut on humaloitu Mosaicilla, Chinookilla, Citralla ja Columbuksella. Joukon jatkona seisoo myös mystinen X, joka kuvannee ”salaista” ainesosaa, tässä tapauksessa kertomatta jäävää humalalajiketta. Tai sitten jotain ihan muuta. Rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi myös kauraa ja vehnää, eikä lopputulema vallankaan pöhkömpi ole. Ei tosin aivan huippukaan.

Spike X NEIPA
Vaaleankeltainen, mehukkaan hedelmäinen ja kauniin, kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on hyvin trooppinen, sitruksinen, yrttinen... Aromaattista menoa, toimivaa sellaista.

Maku on aika jees. Se on tuoksua mehukkaampi, mutta myös karheampi. Runsasta trooppisuutta, vaaleita hedelmiä ananaksen, passionin ja aprikoosin voimin. Sitrusta, kuivaan taittuvassa lopussa greippisyyttä, terävää yrttisyyttä ja valkopippurista mausteisuutta. Aika napakka, vaikka hedelmäistä makeuttakin alta ajoittain paljastuu. Varsin toimiva paketti, ei silti yllä lajihuipulle saakka.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti