sunnuntai 23. kesäkuuta 2019

To Øl Under The Radar

To Øl Under The Radar
  • Tyyli: Alkoholiton olut / Vähäalkoholinen olut
  • Alk.%: 0,4
  • Panimo: To Øl, Kööpenhamina, Tanska
  • Pantu: De Proefbrouwerij, Hijfte,Belgia
Pienen toukokuisen erikoiserän läpikäynti jatkuu tällä kertaa vähäpotkuisemmissa merkeissä. Tanskalaisen töllin oluita tulee maisteltua säännöllisen epäsäännöttömästi, vaikka laatupanimon tuotanto yleisesti suuta myötäileekin. Tällä kertaa lasiin kaatui 0,4-prosenttinen, kevyen hapan kesäolut, jonka tyylilaji osuu jonnekin vähäalkoholisen sourin suuntaan.

Kevyt ja vaalea Under The Radar saa mukavaa, hedelmäistä happamuutta panimon pääjehu Tore Gyntherin vanhempien puutarhasta metsästetystä bretta-kannasta, jolla olut on kevyesti käytetty. Samaa, To Ølin “talon omaa” instant crush brettia löytyy myös useista muista tuotoksista, mutta tämä lienee ensimmäinen kerta kun siihen itse törmään.

Kepeä ja kesäinen, hienoisen hapan ja nätti olut on ajatuksena pääpiirteiltään melko kutkuttava, mutta happamuutta voisi olla runsaamminkin, yleinen makeus on alhaisen prosentin oluille tyypillisen korkealla eli selvästi kuivemmaksi pitäisi saada, jotta puhuttaisiin jo miellyttävästä kokonaisuudesta. Ei sinällään pöllömpi ja ihan mukavaa tarjonnan levennystä näihinkin lukemiin, muttei järin überiäkään menoa ole tarjolla.

To Øl Under The Radar
Kirkas, varsin vaaleankeltainen, kepeännäköinen olut kauniin vaahdon koristamana. Tuoksu on aika jees. Happamahko hedelmäisyys on vaaleaa ja suht raikasta, mutta myös makeutta löytyy. Se kai nousee tuttuun tapaan paahtoleipäisen imelästä mallaspuolesta. Joka tapauksessa odotuksia herättävän oloinen tuntu.

Maku on ihan hyvä. Voisi olla happamampikin, eikä brettafunkkikaan ihan napissaan ole. Sitä kuitenkin varovasti löytyy ja happamuuskin on kivan kesäistä. Sitrusta ja mandariinia lähinnä. Sitä maltaan makeuttakin on, vähän vierremäistä, enempi paahtoleipäistä. Mukavaa juotavaa kaiken kaikkiaan, vaikka kuivuutta ja rustistusta saisi reilustikin lisää olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti