keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Northern Monk Salted Caramel Star Dessert Mocha Porter

Northern Monk Salted Caramel Star Dessert Mocha Porter
Leedsiläismunkerot tehtailivat ihan mukiinmenevän kauppa-portterin, jonka äärellä voi vai kuvitella, kuinka tämä panimon lippulaivaportterista tuunattu versio hurmaisikaan ”täysmittaisena”. 5,2-prosenttinen jälkiruokaportteri on tosiaan Northern Star Mocha Portterin kustomoitu versio. Sen reseptiikasta löytyy kauraa, laktoosia, suolaa, vaniljaa ja karamellia – joka kai kinuskiin tässä viittaa.

Makumaailma onkin ihastuttavan syväluotaava ja pehmyen mokkainen, jälkiruokamaisen mutakakkuinen mutta jää tuntumaltaan hieman kepoiseksi. Kaukana ohuudesta tai vetisyydestä toki vielä ollaan, mutta kyllähän tämänkaltaiset maut vähän runsaampaa kantokykyä rungolta kaipaisivat. Siltikin kauppaporttereiden selvää kärkeä. Tölkki saatu Pienen erikoiserästä.

Northern Monk Salted Caramel Star Dessert Mocha Porter
Tummanruskea, beigehkön vaahdon nostava olut. Tuoksu on paahtuneen maltainen, leivosmaisen toffeinen ja tumman suklainen. Yllättävänkin runsas ja syväluonteinen.

Makukin toimii, mutta paljastaa tuoksua paremmin myös ”kepeytensä”. Makua ja sen syvyyttä kyllä riittää, mutta tuntuma jää vähän vaillinaiseksi. Mokkaa, paahteisuutta, tummaa suklaata ja sulaa toffeeta antava maku on kyllä runsaudessaan hieno. Lopun suolainen, lakritsinen vivahde kruunaa tunnelmaa, mutta pyöreyttä saisi huulille nousta enemmän. Erittäin vakuuttava ”kauppastoutti” joka tapauksessa. Se vain pääsisi kunnolla irti runsaammissa vahvuuksissa.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti