tiistai 25. kesäkuuta 2019

Mikkeller x Kihoskh Saison Sally

Mikkeller x Kihoskh Saison Sally
Saison Sally on yksi olutkauppa Kihoskhin ja maailmanmainetta niittävän Mikkellerin yhteistyön hedelmistä. Kaupan valikoimista löytyykin reilu kourallinen sille nimenomaisesta valmistettuja oluita Brown Alesta Saisoniin ja samean suloiseen NEIPAan. Ne kustantavat kolmenkymmenen Tanskan kruunun verran (n. 4€) potulta, mutta vielä muutaman päivän ajan niitä voi saada kaupanpäällisinä Kihoskhin Suomeen toimittavasta verkkokaupasta tilattuna:
Valikoi haluamasi oluet ostoskoriin ja siirry maksamaan. Kirjoita tilauksen kommenttikenttään ”Olutkellari&KIHOSHK” ja kaksi Kihoskh x Mikkeller -olutta ilmaantuu postissa toimitettavan olutpaketin mukana ovellesi. Lisätietoja löytyy linkin takaa ja muista, että koodi on voimassa kesäkuun loppuun saakka:

Etukoodi Kihoskh-verkkokauppaan - Kesäkuu 2019


Itse otin testiin erehdyttävää Mustang Sallyn henkeä etiketissään esittelevän kesäoluen, Saison Sallyn. Kandisokeria ja appelsiinin kuorta (1%) reseptiikassaan kantava, vähän jyhkeämmän ja ennakkoluulottoman tyylisuunnan sesoonlinjaa edustava olut osuikin makuhermoon jopa odotuksia paremmin ja täytyykin rehdisti todeta, ettei kaupan omaa oluttasarjaa ole ylenkatsominen. Vakuuttavaa menoa ja tietty teemakin nostattaa omaa fiilistään. Biisisuosituksia en ole tavannut jakaa, enkä jaa nytkään, mutta eihän tässä liene kuin yksi vaihtoehto.

Mikkeller x Kihoskh Saison Sally
Mikkeller x Kihoskh Saison Sally
Vaaleanlainen, hieman usvava ja valkean, lasin rajoja koettelevan vaahdon nostava olut. Tuoksu on mainio. Kukkava, sitruksinen ja yrttinen humalointi astuu ensimmäisenä esiin. Rustiikkinen vehnärunko sekä tuttu, voimakas mausteisuus täydentävät melko runsaankin makumaailman. Ei siis se raikkain duponttyyppinen veto, vaan varsin oivallinen jämäkämmän pään versiointi.

Maku antaa vähän raikkaampaa kuvaa itsestään. Runko jää tuoksua selvemmin taustalle jättäen tilaa suht napakalle humalan ja mausteisuuden rintamalle. Yrttiä, kukkaisuutta, sitrusta... aika voimakasta ja terävää menoa. Jälkimaku on pitkä, sitruunankuorinen, voikukkainen ja ruohoinen. Katkeranpuoleinen ja runsas. Onpas mukavan jytäkkä Saison. Todella hyvä!

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti