torstai 20. kesäkuuta 2019

Wylam x Yeastie Boys WxY⁴

Wylam x Yeastie Boys WxY⁴
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 7,0
  • Panimot: Wylam, Newcastle upon Tyne, Englanti / Yeastie Boys, Wellington, Uusi-Seelanti
Englantilainen Wylam ja aina Uudessa-Seelannissa saakka vaikuttava Yeastie Boys tekaisevat vuosittain samean yhteistyöoluen kehuja keränneeseen WxY-sarjaan. Uusin, edellisten tapaan seiskaprosenttinen WxY⁴ on nimenä mukaisesti sarjan neljäs versiointi ja sen humalointi on hoidettu Nelson Sauvinin, Galaxyn, Mouteren ja Motuekan voimin. Samean ihanainen ja DDH-maininnalla varmistettu olut ei saa rakkauttani Wylamia vastaan laantumaan. Erinomainen ja kauniisti viimeisteltyä menoa tarjoileva tuotos, josta soisi monen muunkin yrittäjän ottavan mallia.

Wylam x Yeastie Boys WxY⁴
Hyvin hedelmäisen näköinen, sysisamea, haalean vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Mehukas tuoksu tarjoaa sitä, mitä lajin huipulta on vara odottaakin: hedelmälihaisaa tropiikin mehukkuutta, sitrusmaista pirteyttä ja särmikkäämpää, parfymaattista aromaattisuuttakin. Passion, ananas, meloni, mango ja persikka... Siinäpä ne ensimmäisenä mieleentulevat.

Maku vastaa tuoksua. Ihanaa! Mehukasta, hedelmälihaisaa ja sameaa menoa alusta loppuun. Tai no lopussa on myös kohtalaisen purevaa greippisyyttä, kevyttä hopburnia ja yrttistä särmääkin. Jälkimaku kääntyy aika kuivaksi, eikä makeutta muutenkaan ilmoilla juuri ole. Hemmetillisen makoisa olut!

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti