torstai 13. kesäkuuta 2019

Hiisi x Donut Island Present Tense Juicy Double IPA

Hiisi x Donut Island Present Tense Juicy Double IPA
HIISIn ja Donut Islandin samean mehukas kollabo oli myös yksi Alkon kuudesta trendi-IPAsta, jotka toukokuussa erikoiserän muodossa listattiin. Pullon ulkoiselta ilmeeltä kutsuva, nimellään paljon lupaava ja kaksikon tekemisten perusteella kiintoisa olut lunastikin mittavat odotukset hienosti. Sana näkyi kiirineen pitkin maakuntaa, kun Jyväskylän myymälät myivät tyhjää ruutua jo aikaisessa vaiheessa julkaisun jälkeen. Omani rahtasin maistoon Tuusulan Alkosta, kun verkkokauppakaan ei näitä enää jaellut. Ottajia näkyy siis olevan ja mieluustihan näille kotimaisten kärkipanimoiden ”erikoisuuksille” kuukausittaisia, teemoitettuja erikoiseriä suoremmankin reitin hyllyyn soisi.

Toukokuussahan kolmannes erän oluista tuli HIISIn luolasta, mikä maistuvuudessa mitaten oli tosi jees, mutta samalla tuntuu vähän kankealta ja vanhanaikaselta tavalta nostaa paikallisten pienpanimoiden oluita esiin. Erikoiserät voisi teemojen sijaan keskittää hankalasti haalittavien harvinaisuuksien tai todellisten erikoisuuksien saalistamiseen ja kotimaiset ottaa valikoimaan tuoreeltaan, joustavasti ja mahdollisimman vähän varastoissa hilloten.Puhun toki kuluttajan suulla, panimoiden tahtotilasta en sen tarkemmin osaa sanoa. Erikoiseritys voi jossain tilanteissa varmaan olla ihan hyväkin juttu näkyvyyden suhteen.

Tense Juicy Double IPA on oluena tosiaan mehukas ja onnistunut. Ihanaisen tunnelman takeina toimivat kuivahumalointiin käytetyt Mosaic- ja Simcoe -cryohumalat, joista kieltämättä lähtee aika tehokkaan aromikasta menoa irti. Kumpikin kuuluu perusvarmoihin suosikeihin, joten tunnelma on kohdillaan senkin puolesta.

Hiisi x Donut Island Present Tense Juicy Double IPA
Täysin samea, oranssinen ja hedelmäinen, runsaan, kestävän ja varsin kauniin vaahdon nostava kollabo. Tuoksu on makeahkon hedelmäinen, runsaan trooppinen ja mehukas. Appelsiini, aprikoosi, nektariini ja passion toistuvat mehukkaina, sitrus, yrttisyys ja greippi tuovat raikkautta, särmää ja kepeyttä.

Maku on tuoksun veroinen. Mandariini korostuu tuoksua runsaammin ja lopetus tarjoaa varsin runsasta hopburnia kohtalaisen greippi-sitruskatkeron rinnalle. Muutoin maku tarjoaa tuon tuoksun mehukkaan, aromaattisenkin hedelmäkirjon runsaanlaisena, eikä mainittu, yrteillä täydentyvä "terävä" pääkään juuri muutoksia koe. Laadukasta menoa alusta loppuun!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti