perjantai 28. kesäkuuta 2019

Alefarm x Pien Distant Conversations

Alefarm x Pien Distant Conversations
Kevyet, aromaattiset, elintarvikkeen vahvuuksissa liikkuvat kesäjuomat ovat maaliin osuessaan hyvin miellyttäviä hörpittäviä, mutta valikoima todellisten helmien saralla on edelleen (ymmärrettävän) kapea. Irlantilaisen Whiplashin Northern Lights on näistä selvästi parhaiten kolahtanut, toki harmillisen minimaalisen saatavuuden omaava tuote. Sitä maahantuo parhaansa mukaan Pien, jolta löytyy myös oma ässä hihasta tähän mainitun mittaluokan micro IPA -kirjoon: Distant Conversations.

2,8-prosenttinen Distant Conversations on loihdittu yhdessä tanskalaisen laatupanimon Alefarmin kanssa, eikä lopputulemaa voi oikeastaan kuin kehua. Sain tölkillisen olutta muiden näytteiden mukana ja harmistuin maiston myötä siitä tosiseikasta, ettei tällaista meidän kotimarketeista Keski-Suomessa löydy. ”Tätähän törpöttelisi mieluusti läpi kesän”, totesin kotisohvalla, kun olueen kaksin mielin tutustuimme.


Haalean vaalea, vaaleankeltainen ja nopeahkon, saippuaisen vaahdon nostava olut. Aromaattinen tuoksu tarjoaa tropiikin hedelmiä ananaksen ja mangon voimin, mutta myös karheampaa sitrus-greippisyyttä, joka yltyy jopa tiskiaineisiin mittoihin. Kepeä, raikas ja kutsuva.

Maku on tuoksun kaltainen, aika kovaa humalanpaloa lopussa tarjoava. Olut syöksyy suuhun kepeän, mutta laittavan mango-passion-ananas -aallon voimin. Puolivälin jälkeen tunnelma kääntyy sitrusmaisempaan, paikoin greippisen havuiseen suuntaan aromaattisuuden nostaessa profiiliaan parfymaattiselle tasolle. Runkoa ei luonnollisesti juuri ole, muttei sinänsä tarvitsekaan. Aromi-iloittelua burnaavalla ja pitkällä jälkimaulla varustettuna. Tätähän tiputtelisi pitkin kesää oikein mieluusti.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti