tiistai 11. kesäkuuta 2019

Magic Rock Californishire West Coast Pale Ale

Magic Rock Californishire West Coast Pale Ale
Taikakivipanimon oluitapa ei ole hetkeen tullut maisteltua, joten tämä vanhaankin kaupparajaan sopiva, rehdin suoraviivainen länsirannikon taikaa esittelevä pale ale oli varsin mukava kaivella esiin Pienen erikoiseräsetistä.

Californishire yhdistelee tekijöidensä mukaan kahta hienoa oluttyyliä: Yorkshire Bitteriä ja West Coast Pale Alea. Trans-Atlantic -terminkin alle istutetun oluen valmistuksessa on ollut mukana väkeä myös Bagby Beer -panimolta.

Humalakirjossa on mukana sekä jenkki- että brittisävyjä: T90-pelletteinä löytyy Cascadea, Centennialia, Chinookia ja EKG:tä, kokonaisina käpyinä Targetia sekä Cascadea. Näin ainakin sanotaan tölkin kyljessä, mutta verkkosivut mainitsevat myös LupuLN2- Chinookin ja -Centennialin sekä T90-Mosaicin. Mallasrunkoa on puolestaan täydennetty ohramaltaiden lisäksi vehnämaltailla ja kauralla. Vahvuutta kertyy 4,7-prosentin verran ja tunnelma on miellyttävän napakka ja suoraviivainen.

Magic Rock Californishire West Coast Pale Ale
Oranssihtava, meripihkainen olut runsaalla vaahdolla. Aika kirkas. Tuoksu on hyvää west coastia henkivä. Kevyen karamellista mallasta, greippiä ja sitrusta sekä kevyempää mäntyä ja pihkaa.

Kohtalaisen katkera maku toimii mukavasti. Mallaspuoli tarjoaa hivenen karamellia, mutta lopun greippi-yrttinen rutistus kuivattaa kokonaisuuden parahultaisesti. Greippiä, sitrusta, havuja ja yrttiä. Suoraviivainen toiminta vetoaa ja antaa vastapainoa sameille tulkinnoille. Ja vain 4,7%? Ei sokkona uskoisi. Hieno olut.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti