lauantai 3. huhtikuuta 2021

Kees Export Porter 1750

Kees Export Porter 1750

  • Tyyli: Imperial Porter
  • Alk.%: 10,5
  • Panimo: Brouwerij Kees, Middelburg, Hollanti

Hollantilainen Kees on jäänyt melko vähälle huomiolle Olutkellarissa, vaikka ilmeisen tiukkoja oluita panimo maailmaan tasaista tahtia tuottaakin. Näitä ei vain ole tullut tilattua ulkomailta, kun kerta Alkossakin aika-ajoin tuntuu näkyvän ja Alkossa taas tulee asioitua nykyisellään melko harvakseltaan. On vaan jäänyt ostamatta, vaikka aihe kyllä kiinnostaakin. Nyt on kuitenkin yksi Export Portteri saatu ihan lasiinkin saakka.

Ja onhan se hyvää. Oikeastaan harmittaa, ettei tähänkään ole tullut tartuttua aikaisemmin, sillä oluthan on ollut tuotannossa nykymittapuulla jo pitkään, useamman vuoden ajan ainakin. Aiemmin pullossa, nyt törpössä. Kyllähän tämän tasoista tuotetta tosiaan kelpaa tuotannossa pitääkin ja tilastokurkkaus paljastaa sen maistuvan harrastajille muutenkin. Kees Export Porter 1750 nimittäin komeilee Ratebeerin Imperial Portereiden top-listan kahdeksantena, eikä varmastikaan syyttä. Yksinkertaisesti herkullinen kokonaisuus.

Olut on sysimusta ja humaloitu melko voimallisesti Sorachi Acen sekä Fugglesin voimin. Katkeruustasolle on mitattu kivan rehti 108 IBUn lukema eikä lopputulemaa käy moittiminen. Monimuotoista paahteisuutta, greippiä ja havuja.

Kees Export Porter 1750

Sysimusta olut rusehtavalla vaahdolla. Tuoksu terävä ja runsaan paahteinen. Tummaa suklaata, hyvin runsasta paahtomaltaisuutta ja greippistä tuoreutta. Hyvältä vaikuttaa.

Maku nojailee tuoksun suuntaan. Runsaan hiillettyä paahtomaltaisuutta, kahvisuutta, hyvä lataus tummaa suklaisuutta ja vastapainona greippistä, havuista humalan sivallusta. Tuhti, runsas ja ihastuttava. No onpas hyvä.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti