perjantai 16. huhtikuuta 2021

Olarin Heaven Spot NEIPA

Olarin Heaven Spot NEIPA

  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olarin Panimo, Espoo, Suomi

Jännityksen tuomaa adrenaliinia nimellään uhkuva olarilainen edustaa panimon teesit tuntien taas sameiden ihmemehujen ihanaista kastia. El Doradon, Citran ja Denalin aateloima NEIPA ei sinällään sen suurempia esittelyistä kaipaa. Espoolaispanimo  vain tuntuu olevan yksi niistä lajia parhaiten ymmärtävistä ja taitavista tekijöistä tässä maassa, ettei purkin ohi oikeastaan edes kannata kävellä.

Takuuvarmaa ja menevää hedelmäistä humallientä olikin taas kertaalleen tarjolla, eikä näihin tunnu oikein kyllästävän – ei, vaikka ajoittain rehdin West Coastin pariin onkin niin ihanaista palata. Molempi parempi.

"This one really hits the spot"

Heaven Spottiin on niin vaarallista tehdä graffitia, että pienikin virheliike tai erhe saattaa "lähettää sinut taivaisiin". Tämän NEIPAn laskeuduttua kielellesi voit kuulla enkelikuoron laulavan korvissasi ja rauhan laskeutuvan mieleesi. Makumaailma on vihkeän sitruksista harmoniaa sekä hekumaalisen sointuvaa greippimehua. Humalina sitruksien Citran sekä hedelmäisen hapokkaan El Doradon lisäksi humalamaailman tuoreinta "kuninkaallista" eli ananaksista Denalia.


Olarin Heaven Spot NEIPA

Mehumainen, sameanlainen olut kepeällä vaahdolla. Ei tuhdein näky lajissa, mutta tyylisuunta tulee kyllä selväksi. Tuoksu on hyvin trooppissävytteinen, hieman karhean sitruksinen.

Maku on hyvä, edelleen trooppishedelmäinen, sitrusmainen ja lopussa greippinenkin. Aprikoosi, mango, kiivi ja kevyt sitruunaruohoisuus nousevat hyvin esiin. Runsas maku, kevyenlainen tausta. Helposti tiputeltava NEIPA. Toimii hyvin, mutta mehevimmillään tässä ei missään nimessä olla.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti