maanantai 5. huhtikuuta 2021

Keisari Micro Wehnä

Keisari Micro Wehnä

Nappasin kauppareissulla testiin nokialaisten uuden kevytvehnän. 2,8-prosenttinen, miedoksi ja aromikkaaksi kuvailtu vehnäolut ei tiettävästi edes yritä olla mikään mainion EloWehnän light-versio, vaan nojaa jo lähtökohtaisesti aavistuksen tummempaan ja omassa suussa kuivemmankin neilikkaisempaan suuntaan.

Oluen reseptiikasta on tarjolla hieman kahdenlaista tietoa panimon kotisivujen ja tölkin tietokentän kesken. Muutamaa eri vehnämallaslaatua joka tapauksessa löytyy ja osa niistä edustaa hieman tummenpaa sävymaailmaa. Matkassa on myös Pilsener- ja Dextriini-maltaita. Humalointi on nähtävästi hoidettu Magumin ja Sabron voimin. Vahvuuteen nähden mukavan runsasmakuinen ja hoippumaton esitys povailee hyvää kesää kohti kuljettaessa, sillä tämänkaltainen, kevyemmin vitaminoitu mutta toimiva kesävehnä on kyllä olut paikallaan monessa käyttötilanteessa.

Keisari Micro Wehnä

Tummankeltainen, kohtalaisen vaahdokas ja melko samea olut. Tuoksu on hieman toffeisen maltainen, pääosaltaan neilikkainen, kevyen banaaninen ja purukuminen. Ei kovinkaan runsas, muttei vetinenkään. Ihan kivalta vaikuttaa, vähän paahdettakin tuntuisi mukana olevan.

Maku on tuoksua runsaampi, vahvuuteen nähden mukavan täyteläinen, vaikka normihefen paksuuteen ei toki ylletäkään. Hieman toffeeseen kääntyvää, vähän paahteenkin reunaa esittelevää maltaisuutta. Ylle laskeutuu hedelmäestereiden verho, hennon banaaninkin sävyttämänä. Meno kääntyy lopussa mausteisemmaksi kohtalaisen katkeronkin purressa parastaan. Hedelmäisyys jää vähän neilikkaisemman, purukumisen tunnelman valtaan, mikä ei sinällään haittaa, kun ei muhevinta menoa muutoinkaan ole esillä.

Vahvuisekseen joka tapauksessa todella solidi suoritus ja makupaletiltaan aukoton. Hieno toteutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti