tiistai 27. huhtikuuta 2021

Kotiolut: HopHunters Oat Pale Ale

HopHunters Oat Pale Ale

HopHunterseilta tuli taas kotitoimituksena pieni setti kaksikon tuoreita kotioluita. Ensimmäisenä maistoon otettiin luontevasti Oat Pale Ale, josta löytyy kauramaltaiden ja Golden Naked Oatsin lisäksi myös litran verran kauramaitoa. Koko sameus on humaloitu (22g/l) Galaxyllä, Citralla (Lupomax) sekä Mosaicilla (Lupomax). Tuplakuivahumalointi on hoidettu Citran ja Mosaicin Lupomax-pelleteillä, joissa on muita pellettimuotoja enemmän lupuliinia.

Kauramaito on aika veikeä veto, eikä muistu vastaan vielä oluessa tulleen. Kaurakermoitettu Oat Cream Double NEIPA kuitenkin tuntui aiemmin toimivan hienosti, kun North Brewing ja Apex -kaksikko oli asialla. Ja hyvin pelaa myös HopHuntersien kevyempi (5,3%) keitos.

HopHunters Oat Pale Ale

Sameanlainen, hedelmäisen keltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on hyvin trooppinen, melko mehukas ja passionintäyteinen. Hyvin kesäinen.

Maku on tuoksun tapaan todella trooppinen. Mangoa, aprikoosia, passionia ja sitrushedelmiä. Osin hedelmäisyydeltään vähän kärkevä ja karheakin, ei aivan tasapainoisin esitys. Mutta huh mikä hedelmälataus ja kesän kaiku. Juotavuus hemmetin hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti