Amundsen ZYGoat |
- Tyyli: Imperil Pastry Stout
- Alk.%: 10,5
- Panimo: Amundsen Brewery, Oslo, Norja
Pastry-maailma ei oikein ole allekirjoittaneelle päässyt aukenemaan, mutta satunnaisen tilaisuuden tullen aihetta tulee kuitenkin maisteltua läpi. Norjalaisen Amundsenin tekemisiä lajin saralla kuulee kehuttavan tasaiseen tahtiin ja heiltä olenkin muutaman varsin toimivan oluen aiemmin maistellutkin. Joku aika sitten maistovuoroon pääsi oslolaisten ZYGoat.
10,5-prosenttisen oluen tyypitykseksi kerrotaan Salted
caramel choc chip cookie stout. Kymmenenlaista mallas- ja viljalaatua
rungossaan kantava olut saa lisäpyöreyttä laktoosista – loppusilaus on
lähtöisin ainesosaluettelon ”aromista”. ZYGoat
on humaloitu Chinookilla, mutta tällä aspektilla tuskin isompaa
merkitystä makumaailmassa tulee olemaan. Eikä ollutkaan. Kokonaisuutena varsin
toimivaa tekemistä ja jälkiruokastout-lajin sitä päätä, joka ei sulata hampaita,
vaikka hyvin, hyvin vahvaa mutakakkuisuutta tunnustaakin.
The dark times are upon us again, and time for another winter warmer. Immerse yourself in this salted caramel, chocolate chip cookie, imperial stout... Dig in and devour this salty, sweet and highly aromatic pastry stout, to be enjoyed on its own or with a dessert´.
Amundsen ZYGoat |
Musta, hitaanlaisesti liikkuva olut matalalla vaahdolla. Tuoksu on aika imelän suklaakeksinen, hyvin toffeinen ja mokkainen. Nutellainen.
Maku on pitkälti sitä samaa tarjontaa. Suklaakeksit, venyvä toffeisuus ja kevyt suolahippuisuus piilottavat alleen paahtuneen maltaisen ja ehkä vähän kahvisävyisenkin rungon. Tuntuma on varsin pehmyt, soljuva ja makumaailma on hyvin runsas. Ihan toimiva paketti, vaikken niin fani olekaan. On sitä mitä luvattiinkin olematta kuitenkaan löllöimelä tai päälleliimatun esanssinen.
Pisteet: 38/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti