maanantai 12. huhtikuuta 2021

Laitilan Pale Ale 2,5%

Laitilan Pale Ale 2,5%

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas lähetti maistoon muutamia kevätuutuuksia. Paketista löytyi kahden olutnäytteen lisäksi kaksi erilaista versiointia nostalgisesta Vita Nova -energiajuomasta sekä parit purkit laitilalaisten Naku-hard seltzeriä. Olutkellarissa kiinnostus kohdistuu luonnollisesti kuitenkin olutjuomiin ja niistä ensimmäisenä lasiin kaatui kutkuttava, vain 2,5-prosenttinen Pale Ale.

Täysmaltainen ja suodattamaton olut ei ole panimon Kukko-sarjan tuotos, mutta vastaavanlainen oluthan oli tarjolla myös joitain vuosia sitten – tuolloin 3,5-prosenttisena ja katkerampana. Reseptiä on viilattu myös maltaiden ja humalten osalta, joten tuttua tuosta ajasta on lähinnä tölkin ulkoasu Fordin traktoreineen.

Tämän päivän Pale Alen rungosta löytyy Pale Ale-, Caramel Pale- sekä Caramel 150 -maltaita ja se on humaloitu Nuggetin sekä Simcoen voimin. Vahvuisekseen mukavan runsamakuinen olut tarjoileekin karamellimaltaiden ja sitrus-trooppisten humalten miellyttävän liittouman hedelmiä. Varsin mainio kesäolut tämäkin ja saattaapa hyvinkin kiilata omaksi käyttöolueksi ohi vaikkapa Nokian Micro-kaksikon.

Laitilan Pale Ale 2,5%

Kivan oranssinen, kevyen utuinen ja kepeästi vaahtoava. Tuoksu on mieto, pääosin hedelmäinen, sitruksinen ja hieman karamellisen maltainen.

Maku on hyvä, vahvuisekseen mukavan runsas. Aika suoraviivainen, rungoltaan karamellisen maltainen, yleishedelmäinen ja tietty sitruksinen. Kohtalaisen katkera lopetus, yleisesti ottaen hyvin raikas ja törpöteltävä tapaus, jossa makua riittää prosentteihin nähden hienosti - ja muutenkin. Varsin kehuttava kokonaisuus kokoluokassaan.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti