perjantai 9. huhtikuuta 2021

Olari x Sonnisaari x Maistila 3 The Eazy Way

Olari x Sonnisaari x Maistila 3 The Eazy Way

Olarin talvella alkanut ja maistokokemusten perusteella menestyksekäs tölkkiretki on saanut värikästä jatkoa. Hain pari uuden aallon tölkitettä testiin Palokan Citymarketista ja koska näin kesää vasten kuljettaessa low ABV -hommat alkavat taas olemaan kielen päällä, kiinnosti 3,3-prosenttinen Micro IPA -kollabo kaikkein eniten.

Olarilaisten metrokyytiin on tällä kertaa noussut vierailijoita pohjoisen hypepanimokeskittymästä. Oululaisduo Sonnisaari ja Maistila keräävät olutkeskusteluissa varsin kovia kehuja osakseen, eikä tuota käy itsekään kiistäminen. Melko vähiin on toisaalta omat kokemukset molemmista vielä jäänyt eikä ihme, kun panimokaksikon tuotteet tuntuvat käyvän mukavasti kaupaksi oman talousalueen sisällä. Mitäpä sitä isommin sitten muualle levittelemäänkään. Hienoa vain, että paikallistoimijoilla on kysyntää.

No Espooseen on kiireiset olutveikot kuitenkin saatu piipahtamaan ja lopputulemana on 3,3-prosenttista, hieman sameaa Micro IPAa. Olut on humaloitu Lotuksen, Citran, HBC 630:n sekä Sabron voimin ja sen nimestä tulee aika vahvat mielleyhtymät 70-luvun 3 The Hard Way martial arts -klassikkoon. Myös Bahamadian samanniminen ysäriraita lähti soimaan pään levylautasella.

Tiedättekö sellaiset tyypit joiden kanssa on vaan helppoa ja mutkatonta tehdä hommia? Meille sellaisia ovat ystävämme pohjoisesta Sonnisaaren sekä Maistilan panimoilta. Näiden helppojen ja mutkattomien tyyppien kanssa tehtiin yhteistyössä iisisti juotava ja samea Micro IPA. Tämä ei useammankaan tölkin päästä ala jomottamaan otsalohkoa tai aiheuta muutenkaan päänvaivaa. Makumaailma on aprikoosinen sekä hennon hapokkaan sitruksinen. Humalina Lotus, Citra, HBC630, Sabro.

Olari x Sonnisaari x Maistila 3 The Eazy Way

Varsin haaleankeltainen, mehumaisen samea ja kevytvaahtoinen olut. Tuoksu on terävän trooppinen, aika runsas ja tuntuu painottuvan sitrushedelmien ohella kivihedelmiin päin.

Maku on hyvä, joskin oluen vahvuutta runsaan aromipöhinän ja kevyen hopburnin alta tunnustava. Kepeä on siis tausta, mutta melko runsaalta tuntuu päällä leijaileva, paikoin kevyen mehukaskin tropiikin hedelmälataus. Sitrusta, greipinkuorta, aprikoosia, papaijaa, mangoa ja kiiviä.

Kevyttä humalpoltetta, jollain tapaa mukavan rentoa menoa. Ei samanmoista muhevuutta kuin esimerkiksi Whiplashin tai Stigbergetsin kevyemmän pään IPA-juomissa, mutta ei liene tarkoituskaan. Kepeämpää, suorempaa, sitrussävyisempää menoa suht runsaan hedelmäisyyden ja kevyen tuntuisen rungon muodossa.

Kyllähän tätä joisi kevätillassa useamman tölkin huomaamattaan.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti