lauantai 17. huhtikuuta 2021

Tornion Lapland Pils

Tornion Lapland Pils

Tornion Panimon näytepaketista löytyi tällainen sinertäväpurkkinen, gluteeniton Lapland Pils. Asiaa puntaroituani tulin loppupäätelmään, että kyseessä ei suinkaan ole uudestaan väritetty versio aiemmin tarjolla olleesta, vihreän etiketin verhoamasta Lapland Pilsneristä. Onhan nimikin eri, samoin vahvuus

Tämä uudempi Pils nojaa Torniossa suurpanimoaikaan vaikuttaneen Hermann Krügerin oppeihin, kun tuo aiempi oli enemmälti tsekkiläisen David Mášan mestaroiman koko Tornion toimintaa startanneen ”alkupilsin” jälkikaikuja. Nyt humalointi vaikutti ainakin muistikuvia hillitymmältä ja ehkä muutoinkin enemmän Saksan puolelle kurottavalta. Napsakka ja mukavan raikas paketti on joka tapauksessa kurottu kasaan. Hyvä Pils!

Liekö sattumaa vai ei, mutta minulle tulee tuosta Pils-sanan valkeasta, reunoiltaan kullitetusta fontista sinistä taustaa vasten vahva mielleyhtymä hieman vanhempiin Lapin Kulta -etiketteihin…

Tornion Lapland Pils

Oljenkeltainen, kauniin vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on hieno. Kevyttä, silti selkeää maltaisuutta, jonka yllä leijaileva ruohoinen, jalohumalainen aromi johtaa tunnelmaa.

Maku toistaa tuoksua, hieman runsaampa vain. Maltaisuus on vaaleaa, ei millään tapaa piilottelevaa vaan hieman olkisuuden ympärillä pehmenevääkin. Ruohoinen, yrttinen humalointi kulkee mukana läpi maun ja kohoaa koko ajan enemmän maltaisuuden yläpuolelle sopivasti puraisevaa loppua kohti mentäessä. Todella hieno tasapaino, todella hieno makumaailma.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti