maanantai 26. huhtikuuta 2021

Vocation x Brew York Sweet Temptation

Vocation x Brew York Sweet Temptation

Leedsin ja Manchesterin välimaastosta löytyvän Vocation Breweryn modernia trendisuuntaisuutta uhkuva tuotelinjasto on jäänyt kellaristilta kokonaan kokematta, joten otin tilaisuuden tullen testiin tämmöisen oletettavasti makeanlaisen pään Milk Stoutin. Jälkiruokateemoitettua tyylisuuntaa edustava olut on valmistettu yhdessä yorkilaisen Brew Yorkin kanssa, joka on niinikään itselleni maistamaton toimija. Pari tikkikärpästä siis yhdellä ranneliikkeellä plakkariin.

Karttaa katselemalla huomasin, että Vocationin hallinaapurina toimii kotomaankin maitokaupoista jo vuosien takaa tuttu Little Valley, jonka oluista lähinnä puraiseva Python IPA on jäänyt mieleen.

Sweet Temptation on 6,6-prosenttinen olut on alatyylitetty Chocolate Caramel Stoutiksi, mikä eittämättä viittaa jälkiruokaisampien makujen suuntaan perinteisemmän paahtomaltaisuuden sijasta. Ja sinne maun kanssa lopulta suunnattiinkin, mutta hieman turhan vaatimattoman pyöreystuntemuksen kanssa. Kaikenkaikkiaan melko olematon esitys…

Vocation x Brew York Sweet Temptation

Musta, vahvuisekseen hitaasti kaatuva olut on aika kaunis, mutta käyttää ruskeahkon, ohuen vaahdon kadottua kokikselta. Tuoksu on kermaisen toffeinen, leivosmaisen pähkinäinen. Alla velloo tumma, suklainen ja kevyen paahteinen pohja.

Maku on tuoksun tapainen, mutta ohuempi. Tuntuma on muutoinkin yllättävän ohut. Melko makea jälkiruokalataus vaatisi alleen soljuvampaa tunnelmaa. Jälkimaun suklainen kinuskisuus on oluen paras osa. Muutoin tuoksussa kuvaillut osaset jäävät vähän yksin. Ihan kiva, mutta ei lähelläkään nimensä kaltainen. Tai no, makea kylläkin.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti